הולכים לבחירות
באמצע כינוס מיוחד שקיימה שדולת ארץ ישראל בראשות ח"כ יואב קיש וח"כ בצלאל סמוטריץ' ביום שלישי האחרון למען היישוב היהודי בחברון, התקבלה ברגע אחד הודעה למכשירי הפלאפון של כל היושבים בחדר. לרגע השתררה דממה בחדר, כשהגיעה הבשורה שאיש לא ציפה לה – ראשי הקואליציה החליטו שהולכים לבחירות. ברגע אחד השתנה השיח בחדר. למרות שכולם ידעו שימיה של הכנסת קצרים, אף אחד לא שיער שהקץ יגיע באותו יום. כולם – חברי כנסת, עיתונאים ומשתתפי הוועדה שאינם נושאים תפקיד ציבורי – הופתעו באותה מידה.
לפיזור הכנסת, הליך שככל הנראה יתקיים בימים הקרובים, ישנו השלכות רחבות. ישנם חוקים רבים אשר עומדים על הפרק, אשר עתידם כעת לוט בערפל והם ישפיעו באופן משמעותי על עתידה של ההתיישבות. על אף הסקרים אשר נעשים בחודשים האחרונים ושעוד יעשו בהמשך, אף אחד אינו יודע כיצד תיראה הכנסת הבאה. קל וחומר איך תיראה הקואליציה וכיצד תורכב הממשלה.
הכנסת ה-20, אשר אמנם ידעה עליות ומורדות, הייתה מורכבת מסיעות ימין רבות מאוד והצמיחה את אחת מהממשלות הלאומיות ביותר שידעה מדינת ישראל. היא הצליחה להעביר חוקים רבים שהולכים יד ביד עם השקפת העולם הלאומית בישראל ובתוך כך שינתה את צורת החשיבה של רבים ממשרדי הממשלה – דבר אשר שווה לבדו את כהונתה של הכנסת הנוכחית. מדובר בתהליך עומק, אשר מטרתו לשנות את החשיבה שדבקה במשרדי הממשלה ושאומרת שביום מן הימים מדינת ישראל תפנה את היישובים ביהודה, שומרון ובקעת הירדן ותצא מן האזור. ההשלכות של חשיבה כזו, הן אי קידום האזור והשארתו במצב סטטי שגורר פגיעה בחיי היום יום האזרחיים של התושבים. הרי למה להשקיע באזור שלא יהיה חלק ממדינת ישראל בעוד מספר שנים, חלילה.
לכן, סייענו בשנים האחרונות למשרדי הממשלה השונים, יחד עם השרים הממונים, כדי לקדם את האזור ולפתח אותו. תכניות אב ליהודה, שומרון ובקעת הירדן בתחומים תשתיתיים חשובים כמו תחבורה, גז, מים, חשמל, איכות סביבה וכלכלה הם חלק מהפתרון להפקרה של האזור במשך כ-50 שנה. בעזרתה של הממשלה היוצאת הצלחנו לשנות את השיח של חלק נרחב ממשרדי הממשלה. אך אנו באמצע התהליך ויש להמשיך הלאה, מכיוון שעצירתו של תהליך שכזה תהווה בעיה גדולה מאוד.
עד פיזור הכנסת, יש שני מהלכים עיקריים אשר אנו מקווים כי יעברו בהקדם: הסדרה ההתיישבות והחלת הריבונות. ישנם מספר חוקים אשר מובילים את המהלך של החלת הריבונות. אנו זוכרים כיצד בבוקר בהיר אחד בשנת 1982 החליט ראש הממשלה מנחם בגין להחיל את החוק הישראלי על הגולן, וכך עשה. עוד באותו ערב הוחל החוק הישראלי על הגולן שהפך בפועל לחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל הריבונית עד היום. בשבוע הבא אנו מציינים שנה להחלטת מרכז הליכוד לתמוך במהלך להחלת הריבונות. אם יחליט ראש הממשלה להחיל את הריבונות על מרחבי ההתיישבות ביהודה, שומרון ובקעת ירדן הוא יוכל לעשות זאת בזמן קצר.
חוק ההסדרה 2.0 נמצא בהליכי חקיקה מתקדמים אף יותר. הוא אושר על ידי ועדת השרים לחקיקה ועבר קריאה טרומית של חברי הכנסת ברוב של 61. גם כאן, כמו בהחלת הריבונות, הכל תלוי במעשיו של ראש הממשלה. ברגע שיחליט להסדיר את ההתיישבות – ההתיישבות תוסדר.
כשאנו עומדים לפני בחירות, יש להזדרז לקדם מהלכים מדיניים לאומיים, מכיוון שאיננו יודעים מה ילד יום. אנו מקווים כי הכנסת הבאה תורכב גם היא מסיעות ימין נרחבות וגדולות אשר יוסיפו להצמיח ולהגדיל את ההתיישבות. אך אל לנו לשקוט על השמרים, תושבי יהודה, שומרון ובקעת הירדן צריכים ללכת ולהצביע עבור מי שיקדם את האינטרסים שלנו. גם אם החוקים אשר עומדים ותלויים כעת לא יעברו עד לפיזור הכנסת, אנחנו חייבים להבטיח שהם יעברו בכנסת הבאה. קואליציית ימין חזקה תוכל להבטיח זאת.
בעוד כ-100 ימים, בערב חג הפסח הקרוב, נלך כולנו להצביע עבור מי שמחזק אותנו. עבור מי שמחזק את ההתיישבות ביהודה, שומרון ובקעת הירדן ומצעיד אותנו קדימה – אל עבר הריבונות.