נתוני הגיוס והשירות ביהודה, שומרון ובקעת הירדן 2018
גם השנה הרשויות ביהודה, שומרון ובקעת הירדן מככבים בראש הרשימות עם נציגויות מכובדות בקטגוריות השונות. נתונים שפורסמו בעבר מראים כי הנוער ביהודה, שומרון ובקעת הירדן הוא מהערכיים בארץ, מה שללא ספק משפיע על נתוני הגיוס הגבוהים.
נתוני הגיוס הנוכחיים ברשויות המקומיות התפרסמו על ידי אגף כח האדם של צה"ל.הרשימה מחולקת למספר קטגוריות שונות, אשר מחלקות את הנתונים למועצות אזורית, מועצות מקומיות גדולות, מועצות מקומיות קטנות קטנות וערים ולהתפלגות לפי נשים וגברים. כמו כן, ישנה קטגוריה מיוחדת המדרגת את בתי הספר השונים ברחבי הארץ, כולל חלוקה לסוג בית הספר.
בדירוג עשרת הערים המובילות בגיוס גברים מופיעות הערים מעלה אדומים (89.1 אחוזי גיוס) ואריאל (86.5 אחוזי גיוס) במקומות ה-7 וה-10 בהתאמה. כאשר העיר אריאל שבשומרון עלתה השנה בצורה חדה מהמקום ה-40 לעשירייה הפותחת.
המועצה האזורית גוש עציון נמצאת במקום החמישי עם 88.6 אחוזי גיוס גברים לצה"ל ברשויות האזוריות עם עלייה של 3 מקומות מהשנה שעברה.
מבין המועצות המקומיות הגדולות, מובילה את הרשימה המועצה המקומית אפרת עם 88.6 אחוזים בגיוס גברים לצה"ל. במועצות המקומיות הקטנות ישנן ארבע נציגות ליהודה ושומרון בגיוס גברים, כאשר שלוש מהן – הר אדר (93.9%), אלפי מנשה (92.6%) וקדומים (84.6%) ממוקמות בשלושת המקומות הראשונים ונוספה להן מועצה מקומית אורנית אשר ממוקמת במקום ה-7.
בגיוס נשים לצה"ל, מבין המועצות המקומיות הקטנות ממוקמת מועצה מקומית הר אדר במקום השני עם 94.4 אחוזי גיוס. המועצה המקומית אלפי מנשה ממוקמת במקום ה-8 עם 89.1 אחוזי גיוס והמועצה המקומית אורנית במקום ה-9 עם 87.7 אחוזי גיוס.
ברשימת עשרת בתי הספר המובילים בגיוס גברים לצה"ל ממוקמת ישיבת בנ"ע סוסיא שבמועצה האזורית הר חברון במקום השלישי עם 88.6 אחוזי גיוס. במקום החמישי נמצאת ישיבת נווה שמואל שבאפרת עם 95.6 אחוזי גיוס. שתי הישיבות מופיעות גם ברשימת בתי הספר הממלכתיים-דתיים המובילים, במקומות 2 ו-4 בהתאמה, כאשר מתווספת אליהם ישיבת צביה במעלה אדומים במקום ה-8 עם 97.4 אחוזי גיוס.