לקראת מושב הקיץ
ביום שני, לאחר פגרה לא ארוכה במיוחד, ייפתח מושב הקיץ של הכנסת. חברי הכנסת יצטרכו להחליט החלטות כבדות משקל שישפיעו על כל אזרחי מדינת ישראל. בעוד כשבועיים נציין גם את יום ירושלים, ויחד איתו את פתיחת שנת היובל לשחרור יהודה, שומרון, בקעת הירדן ורמת הגולן. טווח השנים האלו, שהוא ללא ספק טביעת רגל חשובה בהיסטוריה של מדינת ישראל, זכאי למקום של כבוד ולהתייחסות שווה במושב הכנסת הקרוב.
בתוך שאר הדברים החשובים בהם תעסוק הכנסת עד לסוף מושב הקיץ, אנו מאמינים כי אלו עיקרי הנושאים בהם צריכים להתמקד חברי הכנסת הפועלים למען ההתיישבות:
1. כבר שנים רבות בהן תכניות הבנייה ביהודה ושומרון נמצאות תחת הקפאה ואינן מאושרות. הבניה שמתבצעת בימים אלה היא שאריות של תכניות ישנות שאושרו לפני שנים וכעת הן קורמות אט אט עור וגידים. מצב זה אסור שימשך. שנים על גבי שנים של הקפאת תכנון תחת ממשלות ימין היא מביכה ומביישת. הפסקת התכנון והבניה בהתיישבות במשך תקופה ארוכה וכדרישה בינלאומית למשא ומתן מהווה פגיעה בזכויותיה של מדינת ישראל. על הממשלה והכנסת לפעול להסרת כל החסמים המדיניים והבירוקרטים ולהמשיך ביתר שאת את התכנון והבנייה ברחבי מדינת ישראל בכלל, ובהתיישבות בפרט, ללא תנאים.
2. ראש הממשלה ושר התחבורה מתפארים בצדק בכל נאום שהם נושאים בשנים האחרונות בכבישי ישראל החדשים שמגיעים לכל מקום, במסילות הרכבת המפותלות והחדשניות ובתחבורה הציבורית המסועפת. דא עקא, הכל נכון עד שמגיעים לכבישי יהודה ושומרון. כבישים ישנים ומסוכנים, בעלי נתיב אחד וללא שוליים רחבים, הם מראה שגרתי בכבישים בצד המזרחי של כביש 6. התחבורה הציבורית, גם היא, עניין של סבלנות בכל מה שקשור לרצון להגיע מישוב לישוב, מה שמצריך רבים מהתושבים להתנייד באמצעות טרמפים. הבעיות האלה הן בעיות המשפיעות על חיי התושבים וביטחונם האישי, וחובה לטפל בהן בכל המשאבים הקיימים לרשות הכנסת והממשלה כדי לשמור על בטיחותם של תושבי יהודה ושומרון כפי שקורה בשאר חלקי הארץ. טיפול בתשתיות תחבורה, מים, ביוב וחשמל הוא אינטרס חשוב בדאגה לעתיד האזור ובשמירה על יציבותו.
3. תנועת החרם על ישראל מגבירה את כוחה ותוצאות סימון המוצרים נותנות את אותותיהן, לצערנו, בעיקר בקרב החקלאים. פתיחת שווקים חדשים בעולם במקומות שהתוצרת הישראלית נחשבת כהצלחה במדינות שאינן מושפעות מהאנרכיסטים הפועלים נגד ישראל, היא הכרחית על מנת לסייע לחקלאי יהודה, שומרון ובעיקר בקעת הירדן. הכנסת והממשלה צריכים לסייע ליצואנים למזער את הנזקים המגיעים כתוצאה מהחרם וסימון המוצרים ובפתיחת שווקים חדשים. כך נצליח להגדיל את היצוא וקדם את החקלאות במרחב זה.
4. המצב הביטחוני הקשה נמשך יותר מחצי שנה וגובה אבדות קשות בנפש בכל הארץ ובעיקר בשטחי יהודה ושומרון. בתקופה האחרונה ישנה ב"ה ירידה באירועי הטרור הקשים, וברור לכולם שהשקט והביטחון הם צרכים בסיסיים של כל אזרח בישראל. כאשר דבר זה נפגם, הוא מקשה מאוד על שמירת שגרת החיים. לכן, עלינו להיאבק בצורה נחושה ומאוד ברורה נגד כל מי שרוצה להפר את שגרת החיים השלווה בארץ ישראל, בין אם זה בדיבור ובהסתה לאלימות ובין אם זה באופן פיזי. מאידך, ישנה חשיבות עמוקה ללקיחת אחריות גם על שגרת חייהם של ערביי האזור, שחיים לצדנו.
5. קידום מעמד האזור על ידי החלת ריבונות על ההתיישבות הישראלית במהלך ארוך טווח יחד עם השוואת חקיקה בהתאמה למצב החוקי החל באזור היא משימה חשובה לעתיד האזור. החלת כל חוקיה של מדינת ישראל על ההתיישבות ביהודה ושומרון היא בעיקר השוואת זכויותיהם של תושבי יו"ש כחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. כאזרחים שמשלמים מיסים, מתגייסים לצבא, מצביעים בבחירות ועושים את כל חובותיהם האזרחיות, חובה על ממשלת ישראל להעניק לנו את השוויון המגיע לנו כפי שנאמר במגילת העצמאות, עליו מושתתות יסודות הדמוקרטיה הישראלית: "מדינת ישראל ... תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה". יחד עם זאת, יש לפעול לשיפור והתאמת פעילות המנהל האזרחי האמון על השירות לאזרחי ישראל הגרים ביו"ש, על מנת לאפשר קיום חיים סדירים למאות אלפי אזרחים הגרים כאן.
6. זכותנו על כל חלקי ארץ אבותינו, היא אינה דבר מובן מאליו בעיני העולם. ארגוני השמאל הקיצוני עושים לילות כימים על מנת לגרום לפרלמנטים ברחבי העולם להחרים את ישראל ולגרור אותה בעל כורחה למשא ומתן וויתורים על שטחי המולדת. הסברה אקטיבית, בארץ ומחוצה לה, היא אחת מדרכי הפעולה המרכזיות שעלינו לנקוט בהן, על מנת להבהיר לאזרחי כל העולם כי מדינת ישראל שייכת לעם היהודי. זכותנו על ארץ ישראל היא זכות היסטורית, טבעית ואף משפטית. תוכנית הסברתית עשויה היטב ובשיקול דעת, היא הדרך היחידה בה נוכל לומר בקול גדול וללא מורא כי אנו כאן כדי להישאר והפעילות האנטי-ישראלית לא תגרום לנו לפקפק בצדקת דרכנו.
ציון פתיחת שנת החמישים לשחרור לב ארץ ישראל במלחמת ששת הימים, הוא ללא ספק אבן דרך בהיסטוריה היהודית. אנו מצפים שהכנסת והממשלה תפעל במושב הקרוב ובאלה שאחריו, על מנת שאזרחי כל ארץ ישראל יהיו חלק בלתי נפרד, על כל המשתמע מכך, ממדינת ישראל הריבונית. אל לנו להסתפק במס שפתיים פוליטי, אלא לפעול יחד להיות עם חופשי בארצנו, לשוויון זכויות ולשגרת חיים בטוחה בכל שטחי מדינת ישראל.