שנה טובה
ראש השנה הוא זמן מתאים לחשבון נפש. כללי-ציבורי ופרטי. חשבון נפש של אומה, של מנהיגות וחשבון נפש של אנשים, עמך בית ישראל.. ראש השנה הוא גם הזמן להתבונן בשנה החולפת ולנסות לסכם אותה. להכיר את השינויים, את הדברים הטובים שקרו לנו, את המטרות שהצבנו לעצמנו והשגנו, את המהלכים שביקשנו לעשות ועשינו ומאידך את הדברים הפחות טובים, את אלו שטרם הצלחנו לתקן, ואת המטרות שתצטרפנה למשימות לשנה הבאה. זו הייתה שנה רגועה יותר באופן יחסי מהשנים האחרונות, ועדיין ניצבים לפנינו כוחות אדירים שרוצים לפגוע במפעל ההתיישבות. אנו מאוד מקווים שנוכל בשנה הקרובה לפעול כדי לחזק ולבסס את ההתיישבות אבל ייתכן מאוד שנאלץ ככל הנראה כבר בתקופה הקרובה להתמודד עם "יוזמות והסכמים" מסוכנים שיאיימו איום של ממש על מפעל ההתיישבות כולו, ובסופו של דבר – אם אכן המהלכים המדיניים המסוכנים יצאו לפועל – גם לאיום קיומי על מדינת ישראל.
ראש הממשלה
לצד כל אלה אנו ממשיכים לפעול בקמפיין ובמערך הסברה נרחב שעליו שוקדים בימים אלו ואשר יחל מיד אחרי החגים. השנה גם עסקנו בדברים נוספים ובהם בראש ובראשונה – הגידול בהתיישבות. מתנגדי מפעל ההתנחלות המשיכו השנה לעשות ככל שבידם כדי לנסות ולדחוק את רגליהם של המתיישבים. חלקם בתנועות שמאל קיצוני, וחלקם במסווה של פקידים ושרים בממשלה. כך נחתמו צווים דרקוניים נגד הבנייה בישובים, כך נאסרה כל הרחבה או פיתוח באופן קטגורי. נאלצנו להתמודד עם איסורים מרושעים מקוממים ואבסורדיים שלא אפשרו לנו להרחיב כיתות לימוד או גני ילדים, שלא אפשרו להקים מתקן מים של מקורות בישוב שבו הפסקות מים בשל התחברות פיראטית וגניבת מים של ערבים, שלא אפשרו להחליף נורה בתאורת ביטחון באחד הישובים מ 500 וולט ל 1000 וולט... זאת בנוסף להתמודדותנו עם איום שעודנו מרחף מצד בית המשפט העליון ומצד הממשלה בדבר פינוי נקודות התיישבות שונות. וכנגד כל זאת אנו גאים ושמחים שגם השנה חל גידול מסיבי במספר התושבים ביש"ע. לפני כחודשיים פרסם משרד הפנים נתונים עדכניים על ההתיישבות ביהודה ושומרון מהם עולה כי אוכלוסיית המתיישבים גדלה בכ - 5.5 אחוזים השנה ובסך הכל בכ – 14,000 איש. על פי הנתונים מונה היום האוכלוסייה היהודית ביהודה ושומרון כ 275,000 תושבים רשומים. לפי הערכתנו עד סוף השנה הבאה נחצה את המספר 300,000 איש ביהודה ושומרון. הגידול קיים כמעט בכל היישובים והרשויות חילונים דתיים וחרדים, בישובים מבודדים ובגושי התיישבות. בנוסף פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נתונים על הבנייה ועל מכירת הדירות ביו"ש לפיהם– מאז תחילת השנה נרשם זינוק חד בשיעור של כ – 42% במספר הדירות שנמכרו ביהודה ושומרון. ובמספרים – 236 יחידות דיור חדשות, לעומת 168 בלבד במחצית המקבילה בשנת 2006.לשם השוואה שיעור מכירת הדירות החדשות בתל-אביב ירד מתחילת שנה בכ – 19%. גם כאן הנתונים משקפים רק חלק מהמציאות מכיוון שכמעט על כל דירה או יחידת דיור פנויה מתמודדים לפעמים מספר משפחות, ברוב הישובים אין בית אחד פנוי למכירה או השכרה ולמרות הניסיונות למזער את הבניה בישובים, במקומות רבים הבניה נמשכת והעבודה על שכונות חדשות ממשיכה אף-על-פי כן ולמרות הכל.
השנה גם הושלם מהלך של רה-ארגון במועצת יש"ע. לאחר כשנתיים של התמודדות כואבת עם המכה הקשה של חורבן ישובי חבל עזה וצפון שומרון נעשו שינויים מבניים בהנהגת המתנחלים. זאת באמצעות מהלך של דמוקרטיזציה ופתיחת השורות והוספת אישי ציבור מכלל הציבור בהתיישבות ותומכיו למעגלי קבלת ההחלטות. הקמת מליאת יש"ע המתחדשת נועדה בראש ובראשונה להרחיב ולהעצים את המחנה תוך גיבוש ואיחוד מירב הכוחות למען המטרה המשותפת חיזוק, ביסוס והגדלת מפעל ההתיישבות.כך נבחרה הנהלה חדשה, ויושב ראש חדש, אשר לצד ראשי המועצות הותיקים והמנוסים מנסים לנווט יחדיו בין האתגרים שניצבים ונכונו גם בעתיד להתיישבות.
ב"ה זכינו השנה לרגיעה יחסית מבחינה ביטחונית, הפעילות היומיומית ובעיקר לילה לילה של צה"ל וכוחות הביטחון, חופש הפעולה והיכולת לפגוע במחבלים ובתשתית הטרור בכל מקום ברחבי יהודה ושומרון שינו את פני המדינה כולה וחיי המתיישבים והביטחון האישי והלאומי שב להיות חלק מחיינו. כבישי יהודה ושומרון היו בטוחים יותר משנים קודמות אבל במקום זאת נאלצנו השנה להתמודד עם הקטל בכבישים – בתאונות דרכים. בהם צעירים ומבוגרים, זוגות ובודדים שברגע אחד איבדו את חייהם. למול זה יצאו בהתיישבות בקמפיין נגד תאונות הדרכים, באזור דרום הר-חברון חילקו לנהגים חוברת ומדבקה "חתימה לחיים" ובפגישת ראשי מועצת יש"ע עם מפקדי משטרת שומרון ויהודה דנו בדרכים להגביר את האכיפה על התנועה, וזאת במקביל לעבודה הנעשית במטרה להביא לשיפור תשתיות הכבישים ביש"ע.
בשנה החולפת גם חזרנו לחומש. זה התחיל מגרעין חומש תחילה ככוח חלוץ ההולך לפני המחנה, שפעם אחרי פעם הביא להריסות הישוב אוהבי ארץ ישראל, ולמהלך הצטרפו כוחות רבים כמו מרכז ישיבות בני-עקיבא ומועצת יש"ע שהביאו רבבות לישוב המפונה ברשות ובסמכות המערכות השלטוניות בישראל. למעשה כיום ישנה נוכחות יומיומית בחומש, יהודים חוזרים אל ההר, ובעז"ה נקווה שגם מדינת ישראל תשנה כיוון ותחזור בצורה רשמית לחומש כמו גם לשאנור, לגנים כדים ולישובי חבל עזה. מי שחושב שזו אמירה תלושה מהמציאות שישאל את תושבי גוש-עציון. הם שגורשו מבתיהם בתש"ח, חזרו לשם כעבור 19 שנה, וקוממו ב"ה איזור התיישבות מפואר.
המגורשים בגוש-קטיף עודם חסרי בית ומצויים במגורים זמניים, ורק לאחרונה אושרו הקמת הישובים במזרח לכיש. במועצות ביהודה ושומרון ובתנועת ההתיישבות "אמנה" נערכו השנה כדי לתת את מירב הסיוע, התכנוני הארגוני והלוגיסטי לתוכניות הבניה הנרקמות בימים אלו. בנוסף ליוו השנה במועצת יש"ע את מאבקם של החקלאים שגורשו מנחלתם והקימו אוהל מחאה בקרית הממשלה. גורמים רבים בכנסת ובממשלה הצטרפו והביעו רצון להירתם למאבקם הצודק של החקלאיים לשיקום מפעל החקלאות העברית של אנשי גוש-קטיף.
במקביל נמשך השנה הפרויקט שבמסגרתו ראשי מועצות ביהודה ושומרון "אימצו" קהילות של מגורשים מישובי גוש-קטיף, ומסייעים להם בתחומים שונים ומגוונים, החל ממוסדות חינוך, רווחה, שירותים קהילתיים ועד לטיפול וייצוג מול משרדי הממשלה השונים.
אנו מקווים שבשנה הקרובה נצליח להעמיק את התודעה בציבור בישראל לחשיבות ההיסטורית, המוסרית, האמונית, האסטרטגית והבטחונית של מפעל ההתיישבות במדינת ישראל, ושנצליח לבסס ולחזק עוד ועוד את המפעל הזה, ולחבר אליו ציבורים רבים במדינת ישראל.
תכלה שנה וקללותיה תחל שנה וברכותיה.
תכלה שנה וקללותיה
תחל שנה וברכותיה.
בברכת שנת עשייה,
שנת התיישבות, שנת שלום,
ושנה טובה ומתוקה.
בית מועצת יש"ע.