תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

פלסטינים נגד ההליכה לאום

7/09/2011
הגדל

בכירים פלסטינים נגד הפנייה לאו"ם

מסקר שפרסם המרכז הפלסטיני לדעת קהל הבוחן את עמדת דעת הקהל הפלסטינית ביחס לפנייה לאו"ם. עולה כי

  • 59.3% מהנשאלים מעדיפים חזרה לשולחן המשא ומתן על פני מהלך חד צדדי באו"ם.
  • 55.7% יראו בעין יפה החלטה של אבו מאזן לסגת בו מהיוזמה החדשה.

סקר זה, אשר נערך בשבועיים האחרונים בקרב מדגם מייצג של כ 1000 פלסטינים בגירים, תושבי יו"ש, עזה ומזרח ירושלים, מהווה הצצה נדירה אל דעת הקהל הפלסטינית, הרואה בפנייה לאו"ם שגיאה.

עמדה זו באה לידי ביטוי במגוון רחב של התבטאויות מפי בכירים ברש"פ, הסבורים כי מהלך חד-צדדי פלסטיני באו"ם יגרום להם יותר נזק מאשר תועלת.

 

סלאם פיאד

הפנייה לאום לא תצליח

"כאשר הוצעו האופציות [הדיפלומטיות], נקודת המוצא שלהן הייתה, שאנו מסוגלים ללכת לאו"ם ולהשיג בו חברות... ובהמשך מתברר שההבנה הזאת אינה נכונה, אל לנו לדבוק באותה עמדה, אלא עלינו לעיין בנושא ולבדוק מה משמעות הפנייה לאו"ם. בוודאי, נפנה אל האו"ם ואנו מצפים להכרות נוספות במדינת פלסטין...

בואו נעצור כדי לעיין ולהעריך את הכלים שלנו, במיוחד לאור האופציות שעשויים להציע לנו בניו-יורק... טרם הגענו אל הנקודה שבה רק בהסתמך על כך שענייננו צודק, העולם [יהיה] מוכן לעשות את המתחייב... מי שחושב שהגענו אל הנקודה הזאת חי באשליות..." מסיבת עיתונאים ברמאללה (21.6.2011)

אל-איאם (רש"פ), 22.6.2011

  

הכרזה על מדינה לא תחולל שינוי בשטח

"עלינו לדעת מה נגשים בסוף. אם הנושא הוא הכרזה – אז הנשיא המנוח אבו עמאר [יאסר ערפאת] הכריז על כך באוקטובר 1988. ואם אנו רוצים לחדש את ההכרזה, אז עדיף שנסתנן אל העיר העתיקה בירושלים ונכריז עליה משם, וזה ייצור רושם טוב יותר. [כבר] יש לנו הכרזה, ולכן הנושא אינו ההכרזה על המדינה אלא המדינה [עצמה]. לכן, בואו נסלק את כל התירוצים ונשלים את מוכנותנו, שעזה היא חלק ממנה. בלתי אפשרי שתהיה מדינה בלי עזה."

אל-איאם (רש"פ), 22.6.2011

 

לאחד את אירופה סביב העניין הפלסטיני

"אנו צריכים להיות ברורים עם האנשים: אם אנו מדברים על העצרת הכללית של האו"ם, אז ההשפעה [של ההחלטה] לא תהיה מכרעת בטווח הקצר. המצב בשטח ביום שאחרי ספטמבר לא ישתפר, מכיוון שהכוח הכובש ימשיך לכבוש...

"בואו נהיה מציאותיים: החלטות מועצת הביטחון לא בוצעו [עד עתה], ועל אחת כמה וכמה החלטות העצרת הכללית של האו"ם.... עלינו לחשוב כיצד הפעילות הזאת יכולה להשפיע בתוך האיחוד האירופי. חשוב שננסה ככל הניתן שהפעילות שלנו תשאיר את האיחוד האירופי מאוחד לגבי העניין הפלסטיני"

במסיבת עיתונאים ב-6.7.2011

 

לא תהיה מדינה ללא אחדות

"כל מה שאומרים על ספטמבר כמועד למילוי ההתחייבות [להכרה במדינה] הוא תיאורטי, ויישאר כזה, עד שכולם, ובראש ובראשונה הקהילה הבין-לאומית, יבינו שיש אחדות פלסטינית ושהמדינה הפלסטינית תקום על כל השטחים הפלסטיניים הכבושים משנת 1967 – הגדה המערבית, רצועת עזה ומזרח ירושלים. ככל שאנו מתקרבים אל ספטמבר כמועד למילוי ההתחייבות, המצב נהיה קשה יותר ותיאורטי יותר [אם הדבר נעשה] בלי השבת אחדות המולדת"

אל-קדס (ירושלים), 22.6.2011

 

 

נאצר אל-קדוה, שליח פלסטין לשעבר באו"ם: לא להוליך שולל את העם

"בלתי אפשרי להשיג חברות של פלסטין באו"ם, מכיוון שהדבר מצריך החלטה של מועצת [הביטחון]. האמנה ברורה ולא ניתן לעקוף את מועצת הביטחון, [שם הפלסטינים] ייתקלו בהתנגדות אמריקאית. ואולי המצב יהיה עוד יותר גרוע, משום שאיש אינו מבטיח מה יהיו עמדותיהן של המדינות האחרות לגבי הפעילות הזאת... עלינו להיות כנים עם העם הפלסטיני לגבי מה אפשרי ומה בלתי אפשרי. חברות של מדינת פלסטין באו"ם בלתי אפשרית... [העצמאות] לא תושג בעצרת הכללית, אך [למרות זאת] יש לפעול... כדי להשיג החלטה [בעצרת הכללית שבעקבותיה] יתייחסו [אלינו כאל] מדינה פלסטינית. זו תהיה התחלה של פעילות נוספת בחזית הבין-לאומית, ואולי זה יוביל [לבסוף] להשגת חברות [באמצעות מועצת הביטחון]."

www.maannews.net, 21.6.2011

 

נביל עמרו, בכיר בפת"ח: לדחות את הפנייה לאו"ם בשנה

"אני מבֵּין אלו הקוראים לשקול ולחשב בצורה הדקדקנית ביותר, משום שמטרת ההליכה לאו"ם אינה רק להשיג יתרונות לעניין הפלסטיני. צריכות להיות ערבויות מהמדינות האיכותיות, כלומר [מדינות] מערב אירופה, שהן יצביעו בעדנו, וזאת באמצעות הסכמים כתובים ולא רק הבטחות של [מדינות] מערב אירופה. אם ההליכה לאו"ם לא תביא להתקדמות איכותית, יש צורך ללמוד חלופות אחרות."

www.maannews.net, 21.6.2011

 "אני אישית אציע [בישיבה] לדחות את תיק האו"ם בשנה נוספת כדי שנוכל להתכונן בצורה טובה יותר ממה שנעשה עד כה... יש בקרב הפלסטינים הרפתקנות [מיותרת] והערכה שגויה של התגובות [לפנייה לאו"ם]... אנו [עומדים] מול האפשרות שנפסיד כמה קולות איכותיים. העולם לא יסתכל על מספר המצביעים [בעדנו] אלא מי הצביע. האמריקאים אינם מסתירים את עמדותיהם ואף לא את האיום בסנקציות, לא [רק] עלינו אלא אף על מי שיצביעו לטובתנו... יש עלייה פלסטינית אל העץ הגבוה ביותר ואין ערבויות לירידה בטוחה מהעץ הזה."

אל-קדס אל-ערבי (לונדון), 19.7.2011

 

זיאד אבו זיאד, שר לשעבר ברש"פ: קריאת תגר מיותרת על ארה"ב

"הנושא הפך מתוכנית של בניית מוסדות המדינה, או מדינת המוסדות, ומדרישה מהנשיא אובמה לקיים את הבטחתו ולהגשים את חלומו, לקריאת תגר על הנשיא אובמה בזירה שבה כל קלפי המשחק נמצאים ברשותו."

ישראל פעלה בזריזות, תוך ניצול השיקולים הפנימיים של אמריקה והעובדה שהיא ניצבת בפני בחירות לנשיאות, לסנאט ולבית התחתון בשנה הבאה, והידידים התומכים [שלנו] הפכו ליועצים ולאחר מכן למתנגדים. במקום שישראל תסבול מהבידוד הבין-לאומי שלה בשל סירובה להקפיא את [הבנייה] בהתנחלויות ולהיכנס למו"מ רציני, הגענו אנו אל פתחו של בידוד בין-לאומי.

החלטות העצרת הכללית הן החלטות בעלות ערך מוראלי, אך לא ניתן לבצען בכוח, כמו למשל החלטה 194 המאשרת את זכות השיבה והפיצויים של הפליטים...

ברמה הפוליטית הבין-לאומית, עלינו להכיר בכך שכל פעילות דיפלומטית באו"ם צריכה להיות מתואמת עם הממשל האמריקאי. אם איננו מוכנים או מסוגלים [לבצע] תיאום כזה, עלינו לוותר על רעיון הפעילות הדיפלומטית"

אל-קדס (ירושלים), 12.6.2011

 

חמאדה פראענה, בעל טור

"המצב הפלסטיני נמצא במשבר כולל, והמשך הפילוג הופך אותו לקשה עוד יותר ומעניק מתנה למפעל הכיבוש הממשיך את עליונותו וגאוותו. במצב המשברי הזה העם הפלסטיני לא יתקדם אפילו צעד אחד בדרך לניצחון, לבידוד הכיבוש ולכיתורו מול הקהילה הבין-לאומית."

אל-איאם (רש"פ), 21.6.2011.

 

האני אל-מצרי, פרשן פוליטי

"המדינה הפלסטינית לא תקום באו"ם, אלא על אדמת פלסטין, ומה שימנע ממנה להשיג חברות מלאה בארגון הבין-לאומי הוא הווטו האמריקאי שיישלף נגדה במועצת הביטחון..."

אל-איאם (רש"פ), 21.6.2011

 

סלימאן אל-וערי, מנכ"ל מחלקת היחסים הבין-לאומיים באש"ף

"התברר כי איננו מוכנים, כאשר ד"ר פיאד הודיע שהכלכלה הפלסטינית סובלת ממשבר גדול, שהמשכורות לא ישולמו עד שישראל תעביר את הכנסות המיסים. היציבות הכלכלית היא זו שיוצרת את היציבות הפוליטית ומסייעת לה, והיסודות העיקריים של כל מדינה חייבים להסתמך על מקורות מימון יציבים כדי [להבטיח] פעילות מתמדת של מוסדותיה. אם אין מקורות קבועים, קשה להמשיך בפרויקט המדינה"

www.maannews.net, 15.5.2011

עמר שעבאן, ראש המרכז למחקרים אסטרטגיים בעזה Palthink

"המספרים [שפיאד הציג על גירעון תקציבי] סותרים את הדיבור המתמשך על מוכנותה של הרשות להכרזת מדינה. פיאד שולט במספרים ויכול לשים אותם בהקשרים שונים. אמינות המידע והמספרים קשורה לתזמון, ופרסום המידע הזה עכשיו מעלה שאלה חשובה: מדוע כעת? כיצד פיאד, ועימו מוסדות בין-לאומיים, מפרסמים דוחות אופטימיים, ואז הם לפתע אומרים שאין יכולת לשלם משכורות?"

אל-שרק אל-אוסט (לונדון), 6.7.2011

 

קארמה נבלוסי, בכירה פלסטינית לשעבר: הכרה באו"ם תפגע בזכות השיבה

"אבדן מעמדו של אש"ף כמייצג הבלעדי של הפלסטינים באו"ם, יוביל לאבדן מיידי של זכותם של הפליטים לייצוג הולם במוסדות האו"ם"

 

הציטוטים באדיבות מכון ממר"י לחקר התקשורת במזרח התיכון

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד