תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

סקר מיוחד: הציבור בעד ריבונות

15/07/2020
הגדל

מכון רפי סמית בדק ומצא: רוב הישראלים בעד החלת ריבונות מלאה על כל היישובים ביהודה, שומרון ובבקעת הירדן. 47% (כמחצית) מהתומכים יראו בכך כישלון אישי של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

הראשון ביולי, התאריך שצוין בהסכם הקואליציוני בין הליכוד וכחול לבן כי בו ניתן להניע את מהלך החלת הריבונות חלף כבר לפני יותר משבועיים. בשנה האחרונה חל מפנה היסטורי בו לראשונה יכול ראש הממשלה להביא החלת חוק ישראלי ביהודה, שומרון ובקעת הירדן. פעלנו במשך שנים כדי לקדם את המהלך שיכול לשנות את פני המציאות באזור. בחודשים האחרונים נאבקנו כדי לקדם את הריבונות ולמנוע סיכונים עתידים כמו מדינה פלסטינית, הקפאה בנייה, יצירת ישובים מבודדים ועוד. כעת, בעיקר בגלל הגל השני של נגיף הקורונה שמתחיל לעלות, נראה שיש רגיעה בנושא.

אנחנו לא הורדנו רגל מהגז. אנחנו ממשיכים כל העת להיאבק למען החלת החוק הישראלי ביהודה, שומרון ובקעת הירדן.

בסקר דעת קהל שנערך בראשון ביולי על ידי מכון רפי סמית עבור מועצת יש"ע בקרב 600 אנשים כמדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל, עולים נתונים מעניינים בעניין החלת הריבונות הישראלית באזור יהודה, שומרון ובקעת הירדן.

מניתוח הסקר עולה כי רוב הישראלים בעד החלת ריבונות מלאה על כל היישובים ביהודה, שומרון ובבקעת הירדן. על פי הסקר 45% מהציבור בישראל בעד החלת הריבונות הישראלית באזור, 33% נגד ועוד כ-22%, אחוז גבוה יחסית, לא הביעו דעה.

מנתוני הסקר, ניתן להסיק כי רוב התומכים בתוכנית הריבונות תומכים בריבונות מלאה (46%) ולא מסתפקים בריבונות על חלק מהיישובים, כמו גוש עציון או מעלה אדומים (20%).

מחלוקה גיאוגרפית של הסקר, נראה כי בקרב תושבי יהודה, שומרון ובקעת הירדן 63% תומכים עקרונית בהחלת הריבונות. בחלוקה יותר מעמיקה, ניתן ללמוד כי 47% מתושבי יהודה ושומרון תומכים בהחלת ריבונות מלאה ו-16% בריבונות חלקית. רק 29% מתנגדים למהלך של החלת החוק באזור.

בפתיחת שנת הלימודים תש"ף, הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו לאלקנה. מול תלמידי כיתה א' ואישי ציבור רבים אמר ראש הממשלה: "נחיל את הריבונות על כל היישובים ביהודה, שומרון ובקעת הירדן" וחזר על כך עוד מספר פעמים במהלך השנה האחרונה. רבים מבוחרי הליכוד בבחירות האחרונות הצביעו לו בשל כך. ביהודה ושומרון כמעט שליש מהמצביעים בחרו בליכוד לאור הבטחה זו.

לאורך השנה האחרונה התחייב ראש הממשלה שוב ושוב כי יביא להחלת הריבונות הישראלית מיד אחרי הבחירות. אמירות אלו נלקחו בצורה רצינית על ידי הבוחרים והציבור, כפי שבא לידי ביטוי גם מהסקר שערכנו. מהסקר עולה כי כמחצית מהתומכים בריבונות (47%) ענו שהם מסכימים לטענה, לפיה "במידה ולא תהיה החלת ריבונות ביהודה, שומרון ובקעת הירדן, זה ייחשב לכישלון אישי של בנימין נתניהו". הם מייחסים את הכישלון אליו. בקרב מצביעי הימין עולה כי 37% מהם מסכימים עם טענה זו, כמו גם 45% מתושבי יהודה ושומרון.

מבין התומכים בהחלת הריבונות, ענו 14% מהמשיבים כי במידה וראש הממשלה לא יחיל את הריבונות יקטן הסיכוי שהם ייתמכו בליכוד בבחירות הבאות. מבין מצביעי הליכוד בבחירות האחרונות התומכים בריבונות 13% אמרו כי יקטן הסיכוי לתמיכה בליכוד בבחירות הבאות, אם נתניהו לא יחיל הריבונות הישראלית. מה שמעלה את המסקנה כי אם לא תוחל הריבונות לבסוף, הליכוד עלול להפסיד כ-4-5 מנדטים בשל כך.

הסקר הזה מראה שהציבור רוצה ריבונות ולא מסתפק בריבונות חלקית. ראש הממשלה מכיר את הנתונים ויודע היטב שיש לו גב מהציבור הישראלי למהלך. אנו מקווים שראש הממשלה לא ייכנע לאיומי השמאל והערבים שמתנגדים, ויקיים את הבטחותיו לעשות את המהלך ההיסטורי הזה. ראש הממשלה הגיע הזמן להחיל את הריבונות הישראלית ביהודה, שומרון ובקעת הירדן ללא הקפאת בנייה וללא מדינה פלסטינית.

 

 

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד