תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

האנטישמיות בעלייה

3/07/2019
הגדל

בסוף השבוע שעבר התקיים בוושינגטון כנס ענק שעסק גם בנושא היחס למדינת ישראל. מארגני הכנס, תומכי ישראל מוצהרים, הביאו אלפי משתתפים מכל רחבי ארה"ב לשלושה ימים של דיונים ומפגשים בנושא. כדי להבין את גודל האירוע, נציין כי את נאום הפתיחה של הכנס נשא לא אחר מאשר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, והשתתפו בו בכירים נוספים, בהם סגן נשיא ארה"ב מייק פנס ועוד.

במסגרת הפעילות למאבק בחרם של המועצה האזורית בקעת הירדן בשיתוף המשרד לעניינים אסטרטגיים של השר גלעד ארדן ומועצת יש"ע, יצאה לכנס משלחת בראשות ראש מועצת בקעת הירדן דוד אלחייני יחד עם נציגי חברת "ורסטה", והקימו דוכן מרהיב עם מיטב התוצרת של האזור וחומרי הסברה. במהלך הכנס ביקרו בדוכן כ-2,000 משתתפים שטעמו את התמרים המיוחדים של בקעת הירדן, קיבלו שי מתוצרת מפעלי "אהבה" ים המלח, "סבונטו" מכוכב השחר ושמן ארגן ממשק אורן בנתיב הגדוד, יחד עם חומרי הסברה ומפות, ומידע על חשיבות הפעילות הכלכלית באזור.

בכנס, נאם מטעם המשלחת של בקעת הירדן ד"ר יחיאל לייטר שהציג את תפיסת העולם לפיתוח אסטרטגי-כלכלי לאזור.

הפעילויות נגד החרם בכנס בוושינגטון ובעוד הזדמנויות רבות, נועדו לגרום לשינוי תודעה בקרב הקהל האמריקאי ולחיזוק הפעילות הכלכלית באזור. במהלך הכנסים מוצגים ומחולקים אמצעי הסברה מגוונים אשר מציגים את העובדות והנתונים הכלכליים באזור, ואת החשיבות של חיזוק התעשייה כאן. ארגוני החרם שפועלים נגד מדינת ישראל מופעלים על ידי ארגונים פרו-פלסטינים. הם לא מעוניינים בגרימת נזק למתנחלים בלבד אלא לכל מדינת ישראל. זוהי אנטישמיות מודרנית בעור של פעילויות למען זכויות אדם.

השבוע, בכנס הרצליה שנערך על ידי המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי, נשא דברים אילן קאר, שליח הממשל האמריקאי למאבק באנטישמיות. בדבריו, הוא מוכיח שהאנטישמיות לא מתה, היא רק שינתה את פניה. אנחנו מביאים לכם השבוע את דבריו בשלמותם.

 

"מוניתי לתפקיד, כמומחה המיוחד להילחם באנטישמיות, לפני מספר חודשים. זה מינוי שלא יכול היה להגיע במועד מתאים יותר. האנטישמיות שאנחנו רואים כיום מגיעה ממקורות שונים: חלק מהאנטישמיות היא אתנית, חלקה מגיע ממניעים של השמאל האנטי-ציוני וחלק מהאיסלאם הרדיקלי. לכאורה, שלושה מקורות שאמורים לשנוא אחד את השני, אבל כולם מאוחדים בשנאה לאומה הישראלית.

אנחנו רואים התקפות על ישראל גם בארה"ב. כולנו יודעים מה קורה במערב אירופה - יש ספרי לימוד שגם היום מעודדים אנטישמיות אצל ילדים. זה למעשה התעללות בילדים, איום על היהודים ופגיעה באנשים בעתיד. אנחנו רואים את הרשת החברתית בוערת בשנאה אנטישמית.

שנאת יהודים היא שנאת יהודים. צריך להילחם בה. אחת הסיבות לכך שאני לא מדרג אנטישמיות, היא כי לדרג ולהגיד שחלק גרועים יותר מימין או משמאל זה לתת נשק למי שמשתמש באנטישמיות ככלי פוליטי, כי זה לא אצלנו, זה אצלם. אנחנו צריכים להיות מאוחדים נגד כל ביטוי אנטישמי.

הביקור הראשון שלי בתפקיד היה למזרח אירופה, לתנועות ימין קיצוניות במזרח אירופה שאנשיה הולכים ברחובות וקוראים קריאות שהיו צריכות להיעלם מן העולם. אין ספק שהסוג הזה של שנאת יהודים מתפשט כמו אש והופך לויראלי. מאד חשוב שנקרא לזה כפי שזה, האנטישמיות לא משתנה.

אנחנו יודעים שהאנטישמיות עולה, אנחנו יודעים שתנועות אנטי ישראליות משפיעות על תלמידים הקולג'ים ברחבי העולם. יהודים מקבלים פחות תמיכה היום, סטודנטים יהודים מקבלים פחות תמיכה היום מאשר אי פעם, וגם האוונגליסטים פחות תומכים בישראל וביהודים.

הפגישה הכי מטרידה שהייתה לי, הייתה עם חברת פרלמנט במפלגת הלייבור הבריטית. אישה מאוד אמיצה שיצאה מחוץ לתנועה, כי אמרה שלא תשב עם אנטישמים. האסון בבריטניה החל בקמפוסים, ואז הגיע למפלגות הלייבור. יש גם חדשות טובות, אנחנו יכולים לנצח בקרב הזה - אנחנו נלחמים להגן על יהודים ולתמוך במדינת ישראל. בממשל האמריקאי, טראמפ מאוד ברור לגבי זה, הוא אומר שהוא ילחם נגד אנטישמיות והוא מתכוון לזה. אחרי הטבח בפיטסבורג בו נהרגו יהודים ביום השבת, הוא אמר בבירור: 'אם אתם מחפשים השמדה של העם היהודי, אנחנו נרצה בהשמדתכם'. מדינת ישראל לא יכלה לבקש חברים טובים יותר. ארה"ב עדיין, ללא ספק, מחויבת ביותר ליהודים. העם היהודי אהוב בארה"ב. כשיש כל כך הרבה אנטי ישראליות, אפשר לנסוע בארה"ב ולדבר עם אמריקאים בכל מקום. האהדה שיש לאמריקאי הממוצע כלפי יהודים וישראל, היא גדולה. וזה לא במקרה. חלק יגידו שזה תנ"כי, חלק יגידו שזה עניין של עקרונות שעליהם נשענת ארה"ב, שמחייבים אותה לתמוך ביהודים. וחדשות טובות שלישיות: יש הרבה מנהיגים בעולם שמבינים את זה. אולי בגלל שהאנטישמיות עולה, מנהיגים בכל הדרגים עומדים ואומרים 'אנחנו חייבים להילחם בזה'. גם שנים אחרי שהמשרפות התקררו אנחנו רואים את האנטישמיות. אותם מנהיגים נלחמים על עתיד החברה שלהם, החברה שהם רוצים שתהיה לילדים ולנכדים שלהם".

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד