תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

בשליחות ההתיישבות

7/03/2018
הגדל

השבוע התקיים בוושינגטון שבארצות הברית הכנס השנתי של ארגון AIPAC, הארגון הפרו-ישראלי הגדול ביותר בארה"ב. משלחת שיצאה מטעם המשרד לעניינים אסטרטגיים וכללה מספר נציגים ממועצת יש"ע ארגנה שם כנס מיוחד בו הציגו למאות המשתתפים את יהודה, שומרון ובקעת הירדן כפי שמעולם לא ראו. ראש דסק חו"ל של מועצת יש"ע וראש מועצה מקומית אפרת עודד רביבי היה בכנס, ויחד עם שרים, חברי כנסת, סנטורים ואישי ציבור מכובדים אחרים נאם בכנס. השבוע בישעמדה – מה למדו האמריקאים על יהודה ושומרון.

 

עודד רביבי - ראש דסק חו"ל של מועצת יש"ע וראש המועצה המקומית אפרת / בשליחות ההתיישבות

 

הנוכחות שלנו השבוע בכנס AIPAC בוושינגטון הייתה מיוחדת במינה. קשה לתאר במילים את העוצמה של 20,000 איש, כולם ידידי ישראל, כולם בעלי השפעה ברמה הארצית, הלאומית והכלכלית תחת קורת גג אחת. ומה שמאחד את כל אותם אנשים, הוא הרצון לעמוד לימין ישראל, לחזק אותה ולשמור עליה. על אף חוסר הסכמה שיש לנו עם הארגון בחלק מהדברים, AIPAC הוא גוף שכמעט מעולם לא אכזב, שלעולם עמד לצד מדינת ישראל ולא משנה מי היה בבית הלבן או מי ישב בבית בבלפור. AIPAC הייתה ועודנה מחויבת וניתן להרגיש את המחויבות הזו אצל כל אחד ואחת מהמשתתפים.

 

בשם מועצת יש"ע אני נפגש לפחות פעם בחודש עם סנטורים, עם חברי קונגרס, אישים בכירים, יועצים ובעלי השפעה, לעיתים מפגשים אלה נעשים בצורה של עימות מול אנשי שמאל, לעיתים על כוס קפה בשיחת סלון. ל-AIPAC, כמו גם לאחרים, ברורה היום עוצמת ההתיישבות היהודית ביהודה, שומרון ובקעת הירדן וברורה להם ההשפעה הגדולה של הנהגת ההתיישבות. ככאלה, AIPAC ואחרים ממבקשים לשמוע את עמדתנו כשברור לכולם שכל הצדדים השותפים לשיח רוצים בסופו של דבר בטובתה של ישראל. בכנס ב-AIPAC ביקשנו להציג ולקדם נקודות חשובות ומרכזיות מבחינתנו, ביקשנו את הבמה כדי להתקרב ולאחד, חלילה לא לריב.

 

הגענו לשם מתוך ההבנה וההכרה בחשיבות של AIPAC ומתוך ההיכרות עם הישגי העבר שלהם כשעודדו תקציבים, כשפעלו לסייע לישראל במסגרת הסיוע הביטחוני, כשביקשו ללחוץ קצת יותר על איראן. אנו ביקשנו בכנס להתמקד בשתי נקודות עיקריות. ראשית רצינו לגייס אותם למאבק ב-BDS, זאת על ידי הסברה שיש צורך לעלות מדרגה במאבק במחרימים. סיפרנו להם על מקומות העבודה המשותפים לישראלים ולפלסטינים ופרשנו בפניהם את התרומה הכלכלית המוניציפאלית ותרומות אחרות ששכנינו הפלסטינים זוכים בעקבות המגורים המשותפים ביהודה ושומרון. בנוסף, הקמנו דוכנים בהם הוצגו מוצרים שונים: תמרים מבקעת הירדן, שמן אורגן, יין מיקב פסגות, סבונים ממפעל "סבונטו" לבעלי מוגבלויות ועוד מוצרים נוספים שחלקם מיוצרים "באיים של שלום" - אזורי התעשייה המשותפים. בכנס הם התבקשו לחזק את השלום הכלכלי ולסייע במאבק בחרם שעלול להביא לקריסת אותם איים, לפגוע באיכות החיים ובעיקר להרחיק את השלום.

 

עוד הצגנו בפניהם את הגידול באוכלוסייה היהודית ביהודה, שומרון ובקעת הירדן, ואת העובדה שאצלנו גידול האוכלוסייה גבוה מעל הממוצע. שיתפנו אותם ברצון שלנו לאפשר לילדים שלנו להתגורר לא רחוק מאתנו, על החלום שלנו שלילדים ולנכדים יהיה בית וקהילה חמה. אנו רוצים לראות אותם פועלים למען הסרת המגבלות והחסמים שמונעים את האפשרות לבנות ולגדול, מבלי חלילה לפגוע בזכויות השכנים שלנו. הסברנו להם שהקהילות היהודיות ביהודה, שומרון ובקעת הירדן הן לא מכשול לשלום - אלא חלק בלתי נפרד מהפתרון, ששתי מדינות לשני עמים היא דרך בטוחה לפגוע במדינת ישראל, ויש דרכים אחרות, טובות יותר לקדם את השלום.

 

באירוע המאבק בחרם שהתקיים כאמור בסמוך לוועידת AIPAC בהובלת המשרד לעניינים אסטרטגיים ובקעת הירדן השתתפו גם שרי ממשלת ישראל איילת שקד, יובל שטייניץ ונפתלי בנט, וכן הקונסול דני דיין, סנטור ג'ון ווילסון, ומנכ"ל מועצת יש"ע שילה אדלר השר לעניינים אסטרטגיים גלעד ארדן שלח ברכה מצולמת ששודרה באירוע, בה פירט על פעילות המשרד בחשיפת אותם פעילים המובילים וקוראים לחרם על ישראל, בסיפור האמת על ההתיישבות ופעילות הדו-קיום במסחר ובכלכלה. יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט אמר כי במסגרת המאבק בחרם יש לנקוט בגישה האומרת כי "העולם יכבד מדינה שמכבדת את עצמה, לא נוכל לבקש הכרה ביהודה ושומרון ללא הכרה ישראלית מלאה ע"י החלת ריבונות".

 

לאחריו הוסיף שר האנרגיה יובל שטייניץ: "החרמת ההתיישבות ביהודה ושומרון זו בעצם החרמה של מדינת ישראל כולה. ישראל לא תוכל לשרוד ללא יהודה ושומרון, לא ניתן יהיה להגן עליה אסטרטגית. זאת לצד ההיסטוריה והזיקה של עם ישראל לחבלי מולדת אלו, אם החרם כנגד ההתיישבות חס וחלילה יצליח, החרם יתפתח למדינת ישראל כולה".

שרת המשפטים איילת שקד הודתה לנשיא טרמפ על העברת השגרירות לירושלים וציינה כי "העמדת אזורי התעשייה והבאת התוצרת החקלאית עד לוושינגטון משמעותית ומספרת לא רק את סיפור ההתיישבות, אלא גם את הדו-קיום המתקיים באזורים אלו המדגיש את משמעות החרם".

 

קונסול ישראל בניו יורק דני דיין ציין: "בדמוקרטיה אסור להחרים. לא לקנות ולא לשתף פעולה זו גזענות, גם בתוך מדינת ישראל מי שמחרים את ההתיישבות מסייע בעצמו לחרם כנגד מדינת ישראל".

מנכ"ל מועצת יש"ע שילה אדלר הודה למשרד לעניינים אסטרטגיים שמראה את הצלחותיו בשטח והדגיש: "רובה של העשייה סמויה מהעין וטוב שכך", וסיכם "אירוע מרכזי בוועידה הגדולה ביותר למען ישראל, הינה הבאת נשוא החרם – ההתיישבות - אל קידמת הבמה, על מנת לשמוע את סיפורה ממקור ראשון על ידי הנהגת ההתיישבות ועל מנת להיחשף אל הדו-קיום ושיתוף הפעולה היום יומי".

 

אין לי אלא להסכים עם הדוברים כולם ולקוות שהצלחנו במשימה אליה יצאנו בשליחותכם.

 

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד