זכותו הטבעית של העם היהודי
יש הטוענים כי הציונות היא דבר שתוכנו פג מן העולם. לטענתם, עיקר הציונות הוא הקמת בית יהודי לעם ישראל בארץ שהובטחה לאבות האומה על ידי הקב"ה, כפי שכתוב בתנ"ך. אלא שמכיוון שאנו מציינים כבר כמעט שבעה עשורים לכינונה של מדינת ישראל, אין יותר צורך בציונות ובמושגים הנלווים אליה. הציונות, כפי שהיא מוכרת לנו בספרים ובנאומים של חוזי מדינת היהודים, אינה עוד עניין שיש להתעסק בו. לפי אותו קומץ, אנחנו בשלהי תקופת הפוסט-ציונות, דהיינו, איננו צריכים עוד את הציונות כי מטרותיה הושגו וכיום עלינו להיות מדינה ככל העמים.
העיקרון שעליו מבססים אותם אנשים את העמדה שלהם הוא נכון - ברוך ה' כיום ישנם במדינת ישראל כ-6 וחצי מיליון יהודים, אשר חיים, עובדים ולומדים בארץ ישראל - אך הם טועים כאשר הם אומרים שמטרות הציונות הושגו. אמנם, יש מחלוקת רבת שנים העוסקת במטרות הציונות, אך נראה שהקו הכללי השותף לכל הזרמים בא לידי ביטוי בזכות העם היהודי לתקומה לאומית בארצו, כפי שנכתב במגילת העצמאות. בניגוד למחזיקים בדעות הפוסט-ציוניות, אנו סוברים כי הציונות אינה רשימת מכולת אשר בה אנו מסמנים את הדברים שרכשנו וממשיכים הלאה. הציונות היא מהלך ארוך ואידאולוגי שנמשך לאורך שנים, ואולי אינו נפסק לעולם.
העלייה ההמונית לארץ ישראל והכרזת העצמאות, התגלמות השאיפה לבית יהודי בארץ ישראל, הן שלב חשוב מאוד בהיסטוריה של מדינת ישראל, אלא שזהו רק התחלתו של הרעיון הציוני. עלינו להמשיך בעוז את מהלכיה של הציונות, כמו שעשו הדורות שלפנינו, על ידי חיזוקה וביסוסה של מדינת ישראל הריבונית על כל האזורים שנמצאים בשליטתה.
מאז מלחמת ששת הימים נמצאים שטחי יהודה, שומרון ובקעת הירדן בשליטתה של מדינת ישראל, אך הריבון של האזור הוא המפקד הצבאי העליון באזור, אלוף פיקוד המרכז. המציאות הזו גורמת לכך שהחוק הישראלי אינו חל בכל האזור ללא אישורו של מפקד הפיקוד. בפועל, נוצר ניתוק ריבוני בין השטח שבריבונות הישראלית לבין השטח שנמצא תחת ממשל צבאי. העיר מעלה אדומים הסמוכה לירושלים נוסדה לפני 41 שנה וכיום מתגוררים בה מעל ל-40,000 תושבים. היא נמצאת בהסכמה רחבה בציבור כעיר שתהיה חלק ממדינת ישראל לנצח נצחים. החלת הריבונות הישראלית על מעלה אדומים תהיה המשך של הציונות המעשית שמתוכה נוסדה המדינה וקמו יישובים וערים בכל הארץ.
ראשי ממשלות ישראל לאורך ההיסטוריה תמכו בהפיכתה של מעלה אדומים לחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. שמעון פרס ז"ל, שהיה בין המסייעים להקמת העיר, כתב בשנת 1978 בספרו "כעת מחר" כך: "מלבד היאחזויות הנח"ל, התחלנו לפתח, בעיקר בשנים האחרונות, מפת התיישבות חדשה, ויש בה תפקיד ניכר למשרד הביטחון ... ביצור ירושלים והריה, מצפון, ממזרח, ומדרום וממערב, על ידי הקמת ערי משנה, פרברים ויישובים – מעלה אדומים, עפרה, גילה, בית אל גבעון ועוד ... כדי להבטיח שעיר הבירה תובטח באגפיה ותישען על התיישבות עירונית וכפרית". בדיון בכנסת בשנת 1994 אמר ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל: "ירושלים המאוחדת תכלול גם את מעלה אדומים, וגם את גבעת זאב, כבירת ישראל בריבונות ישראל". גם ראש הממשלה אריאל שרון ז"ל נאם בעיר מעלה אדומים בשנת 2004 ואמר: "מעלה אדומים תמשיך ותיבנה כחלק ממדינת ישראל לנצח נצחים ... אני צופה לה עתיד גדול".
כאז גם היום. ביום שני הקרוב תסתיים פגרת הקיץ של הכנסת ויחל מושב החורף שיימשך עד פסח. המושב הזה הוא חשוב לאור הבחירות בארה"ב שיתקיימו בחודש הקרוב שבוודאי ישפיעו גם עלינו, והמצב המדיני בו אין עם מי לדבר ואין עם מי לנהל משא ומתן בצד השני.
בימים אלו חייבים להפסיק לדבר על נסיגות ועצירת בנייה ולחזור לדרך הישנה והטובה, לדרך הציונות וההתיישבות. עלינו להחיל את הריבונות הישראלית על מעלה אדומים ולהמשיך לפעול וליזום בכל הזירות האפשריות כדי לבסס ולחזק את מעמדה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי ואת ארץ ישראל כביתו הלאומי של עם ישראל על כל גבולותיה.
כמו שנכתב במגילת העצמאות: "אנו קוראים אל העם היהודי בכל התפוצות להתלכד סביב הישוב בעליה ובבנין ולעמוד לימינו במערכה הגדולה על הגשמת שאיפת הדורות לגאולת ישראל".