תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

המשימה - הסברה ישראלית בעולם

13/07/2016
הגדל

בשבוע שעבר הקמנו מחדש את ​דסק חו"ל של מועצת יש"ע. אסור שמערך ההסברה של ההתיישבות ביהודה ושומרון יעצור בגבולות מדינת ישראל, האתגרים העומדים לפתחנו מדי יום מחייבים עבודה הסברתית נכונה ומדויקת גם אצל מקבלי ההחלטות והתקשורת העולמית. זה תפקידו של דסק חו"ל - לחשוב, לבחון ולפעול אל מול הגורמים וכלי התקשורת הנמצאים מחוץ למדינת ישראל. קשת הארגונים שנפעל איתם או נגדם היא רחבה וכוללת בתוכה, בצד האחד נוצרים אוהבי ישראל, ובצד השני ארגוני טרור הקוראים להשמידנו. מטבע הדברים לא כולם נמצאים במרחב ההתעניינות, אך חובה עלינו לפעול גם מול גופים שתומכים בחרמות ובעמדות שליליות נגדנו. אין לנו פריווילגיה לומר "לא מדברים עם מי שחולק עלינו", מחובתנו לחזק את התומכים ולייצר ספקות אצל המתנגדים. בגלל המרחב העצום האתגר ענק.

מול קשת ארגונים רחבה זו אנו פועלים בצוות מקצועי ומצומצם שאני עומד בראשו, תוך רצון לשתף את מיטב העוסקים בתחום על מנת לגבש יעדים ודרכי פעולה. בהנהלת מועצת יש"ע הוגדרו מספר תחומי עניין שבהם נעסוק, כגון: אירוח משלחות ואח"מים מחו"ל, כתיבת מאמרים והופעה בתקשורת הזרה במטרה להעביר את המציאות היומיומית בה חיים תושבי יו"ש, השתתפות בכנסים והרצאות למקבלי ההחלטות, פעולות אקטיביות כנגד יוזמות החרם וסימון המוצרים ועוד.

גם בזירה הדיפלומטית יש לא מעט מה לעשות. מי שהחזיק בתפקיד זה בעבר ומונה לאחרונה לקונסול ישראל בניו-יורק, דני דיין, יצר קשרים על בסיס אישי עם לא מעט שגרירים וקונסולים המוצבים במדינת ישראל. בניית קשרים אלו חשובה מאוד ליצירת אמצעים להעברת המסרים לרמה הגבוהה ביותר של דרג מקבלי ההחלטות בזירה הבינלאומית. רק לפני שבועיים ראינו כיצד נפגשו מנהיגי העולם לדון ביוזמה הצרפתית מבלי שקולו של נשוא הדיון (תושבי יהודה ושומרון) בכלל הובא לדיון.

הפעילות שלנו כוללת גם מפגשים עם שגרירים המוצבים בישראל. בשבועות האחרונים הבהרתי להם כי למרות שיש לנו חילוקי דעות עם חלק ממשלותיהם, ישנו עיוות בדו"ח ששולח נציג רשמי של אותה המדינה לאחר שביקר ברמאללה אך נמנע מלבקר באפרת, באריאל או בקרית ארבע. ההתרשמות היא כי ביקורת זו מתקבלת במידה מסוימת של הבנה והלוואי שנזכה שאותם נציגים רשמיים יבקרו בהתיישבות וילמדו על המציאות מכלי ראשון. זהו צעד נוסף בדרך לחיזוק עמדתנו בזירה הבינלאומית.

דרכי הפעולה הן מגוונות. ישנו פתגם ידוע באנגלית שאומר ""don't confuse us with the facts – אל תבלבלו אותנו עם העובדות. מתוך הבנה של המצב, חשוב שעיקרון הפעולה יהיה פשוט, מהיר וגמיש לתרחישים שונים, והעיקרון המנחה שלנו יהיה "confuse them with facts" – תבלבלו אותם עם העובדות. אנו שוקדים רבות בחשיבה על הקמת פלטפורמה שהפעלתה לא תדרוש משאבים רבים ובאמצעותה נוכל מצד אחד להעביר מסרים לאוהבים, ומאידך לבלבל את המתנגדים בעובדות וסיפורים אישיים מהשטח.

לעיתים אנחנו נשאלים למה כל כך חשוב להסביר בחו"ל - הרי בכל מקרה שונאים אותנו. זו שאלה ראויה אבל לוקה בראייה לא נכונה של המציאות. בעידן של כפר גלובלי אחד, המשמעות של גבולות פחתה. מאחר ואנו גרים בלב אזור שמושך תשומת לב בינלאומית אנו לא יכולים להשאיר את הזירה רק לצד השני. לא פעם אני שואל את עצמי איך היו נראים טיעוני הצדדים אילו דו"ח השופט אדמונד לוי היה נכתב בשנת 1967. איבדנו שנים יקרות בהן נשמע רק צד אחד ואנו מחויבים לפעול במהירות.

בתקופה האחרונה הצלחנו כבר לייצר הצלחות. הנה דוגמא קטנה: מצוקת המים ברשות הפלסטינית ידועה כבר במשך זמן רב. נדהמתי שדווקא בשבועות שהיה מחסור מים בישובי השומרון, בחר יו"ר הרשות הפלסטינית לצאת בעלילת דם שקרית על הרעלת הבארות. החלטנו לא לשתוק על השקר הגס, ניגשתי למחשב וכתבתי מאמר תחת הכותרת "הסיפור האמיתי מאחורי הרעלת המים". המאמר פורסם בעברית באתר Ynet, תורגם לאנגלית ופורסם באתר Times Of Israel. שני המאמרים, הן בעברית והן באנגלית, זכו למאות שיתופים ברשתות החברתיות ועוררו דו-שיח מפתיע ופורה. פתאום התחילו להגיע אלינו משובים מכל העולם ושאלות קונקרטיות על הנושא. אנשים היו מופתעים. ביקשו את המקורות, מהיכן הגיעו הנתונים והמידע, וכמובן שהעברנו להם. זה שינה את השיח. או כמו שנאמר - בלבלנו אותם עם העובדות הנכונות. כל אחד מאתנו יכול לעשות זאת. צריך רק לרצות. צריך לעשות וצריך לדייק.

לא רק אנחנו צריכים לפעול בתחום זה. כל אחד יכול, כל אדם הוא מסבירן. ​אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים. הכוחות מולם אנו מתמודדים יודעים זאת, והם עושים בכך שימוש אין סופי ולעיתים קרובות אף מביימים סיטואציות שלא התרחשו. לצערנו, התמונה של החדר של הלל יפה אריאל הי"ד הייתה תמונה ששווה אלף מילים. חדר ילדים, מיטת קומתיים, דובי, שטיח, ארון והרבה מאד דם. כל אחד יכול לראות את הדמיון לחדר הילדים אצלו בבית, אף אחד לא רוצה דם בחדר הילדים שלו. תמונה כזאת, תמונה של צוות מד"א מטפל בפלסטינים, צוותי כיבוי מחלצים פצועים מרכב פלסטיני, הן תמונות ששוות אלף מילים. כולנו יכולים לצלם, לשתף ובכך לשנות את הסיפור. לא הממשלה, לא משרד החוץ ולא הדוברים. כולנו - ביחד ובענק. דסק החו"ל של מועצת יש"ע הוקם בדיוק בשביל הדברים הללו, אנחנו כאן, למען ההתיישבות ומדינת ישראל.

 

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד