שש שנים של הסברה בכנס יש"ע
ביום שני האחרון התקיים זו הפעם השישית כנס יש"ע להסברה ותקשורת של מועצת יש"ע במלון יהודה בירושלים. את הכנס פתח ראש עיריית ירושלים ניר ברקת שברך את המשתתפים והצהיר: "זו טעות לאשר בניה בירושלים רק אחרי פיגוע. צריך לבנות בירושלים תמיד וללא משוא פנים, במזרחה ובמערבה בצפונה ובדרומה. אני אומר לידידנו בארה״ב ובאירופה שאין סיכוי שנאשר בנייה לפי דת ולאום. האם יעלה על הדעת שנאשר בנייה לערבים ונקפיא את הבנייה ליהודים? לכן אנחנו בעיריית ירושלים לא עוצרים אף אישור בנייה ונמשיך לאשר כל בנייה בירושלים ליהודים וערבים בהתאם לעקרונות תכנית המתאר. אסור שתהיה סיבה כלשהי שתעצור את הבנייה בירושלים".
שר החינוך נפתלי בנט פתח את המושב הראשון ודיבר על האתגרים העומדים בפנינו, ואף הציג את משנתו המדינית. "אני קובע פה היום - אסטרטגיית המיצוי הסתיימה ונכשלה. זה לא עובד. האויב גם מזהה חולשה, מנהיגי העולם מזהים חולשה. אבל הם גם יודעים לזהות חוזק. וחוזק זה להחיל ריבונות על שטחי C ומעלה אדומים תחילה ולאחר מכן עפרה, חברון וכל שטחי יו"ש."
יו"ר מועצת יש"ע אבי רואה נאם אף הוא והצהיר: "התכנסנו היום אחרי אירועים קשים להתיישבות. הטרור מלווה אותנו הרבה שנים מאז חידוש ההתיישבות ביהודה ושומרון ובכל ארץ ישראל. ההנהגה שלנו מגמגמת ומביאה את הפתרונות בשקט, בחדרי חדרים ולא בצורה ברורה. איך הדור הצעיר, הנוער, מקבל את המסרים, האם יש כאן נחישות? אנחנו התכנסנו במוצאי שבת בהר חברון כדי לטכס עצה איך לחזק את הממשלה הכי ימנית שלנו. המעשה הראשון היה כבר אתמול במעלה אדומים שם הכרזנו אתמול על תחילת המאבק להחלת הריבונות על מעלה אדומים תחילה ואחר כך על כל חבלי יהודה ושומרון. אנחנו חייבים לצאת ממגננה ולצאת להתקפה. לא לתת לאחרים להוביל אלא להוביל בעצמנו. נזקוף קומה ונאמר - החלת הריבונות כאן ועכשיו חייבת להיות בכל שטחי יו"ש, שטחי C ומעלה אדומים תחילה"
לאחר נאומי הפתיחה, עלה דובר צה"ל לשעבר תא"ל (במיל') אבי בניהו להרצאת פתיחה. בניהו דיבר על חשיבות השימוש ברשתות החברתיות בעידן הנוכחי ואמר כי "השינויים פה הם שינויים טקטוניים. הזירה רוויה אמצעי תקשורת. בשנות ה-90 היה אפשר לעשות צנזורה של שלושה ימים, היום לא". עוד הוסיף ואמר, "אני גדלתי בצה"ל שלא מכיר עולם בלי רשתות חברתיות. החיילים שלנו חיים בפייסבוק, גם אם גלעד ארדן לא אוהב את זה". בניהו, שמשמש כיום כאחד מיועצי התקשורת הבכירים ביותר במדינת ישראל, דיבר על חשיבות השימוש בעולם התקשורת החדש שעומד מולנו. בנוסף לכך, דיבר בניהו על כך שכיום השיח אמור לעבוד מהסברה ודוברות לשיח של דיפלומטיה ציבורית.
מיד לאחר מכן עלה יעקב ביכלר, יועץ תקשורת אסטרטגי חרדי וערך סקירה בנוגע לעיתונות החרדית-מפלגתית בישראל. ביכלר דיבר על השינויים הקיצוניים ביחסים שבין החרדים לדתיים-לאומיים הקשורים באופן מובהק לעניינים הפוליטיים בכנסת.
יועז הנדל ורענן שקד עלו יחדיו על הבמה וניהלו שיחה בנושא "50 שנה למלחמת ששת הימים", זאת בעקבות סדרת כתבות משותפת בידיעות אחרונות. על הבמה, באופן מקרי לחלוטין, ישבו השניים כאשר הנדל מימין ושקד משמאל. השניים פרשו כל אחד את דעותיו המבטאות את האידאולוגיות השונות. שקד דיבר על הפרדה ועל כל שמדינה דו לאומית הינה סכנה קיומית. לדבריו "אני רוצה – הם שם ואני פה" ודבריו עוררו מחאה מהקהל. הנדל לעומתו, אמר שהסכם שלום אינו רלוונטי כשאין עם מי לשוחח בצד השני. לסיכום דבריו של שקד הוא אמר "הציבור הזה (המתנחלי) הוא מאוד ערכי, ותורם לצבא ולמדינה. יש בי הערכה גדולה".
בן דרור ימיני, עיתונאי ופובליציסט, דיבר על תעשיית השקרים העולמית של העולם כנגד ישראל ונתן דוגמאות בנוגע לכתבות המפורסמות על ישראל, כאשר רובן הן סילופי האמת. בן דרור אמר כי ארגוני השלום של פעם הפכו לארגוני "זכויות אדם" והם מובילים את שיח השנאה כנגד מדינת ישראל. הוא גם התייחס למצב לפיו ישנם אנשי ציבור בעולם הטוענים כי כל סכסוך שקיים בעולם מגיע מהסכסוך הישראלי–פלסטיני. ימיני הציג את העובדות לבאי הכנס באופן מדויק ונתן עצות כיצד ניתן להתנהל אל מול החרמות ומול השקרים המופצים בעולם כנגד ישראל. ימיני ציין כי "מאז הקמת המדינה נהרגו 86 מיליון איש מסכסוכים, מתוכם 12 מיליון בעולם הערבי. בסכסוך הישראלי פלסטיני לעומת זאת נהרגו 80-120 אלף בלבד". עובדה הזו ניתנה כדי להראות את היחס בין המציאות לבין התדמית שיש לישראל בעולם.
את המושב השני פתחה השרה לשוויון חברתי חה"כ גילה גמליאל ודיברה על שורש הסכסוך ביננו לבין הפלסטינים. השרה ציינה כי "מי שחושב שהאיבה המתמשכת כלפי ישראל היא תוצאה של נוכחותנו ביהודה ושומרון טועה ומטעה".
אחד מרגעי השיא של הכנס היה פאנל בנושא "כוחו של הטוויטר בישראל". מי שהנחה את הפאנל היה מנכ"ל חברת הדיגיטל "משרוקית" רוני ארזי. בפאנל השתתפו אנשי תקשורת מגוונים, אשר דנו ביניהם על חשיבותה של הרשת חברתית הפופולרית - עורך מקור ראשון חגי סגל, ג'ודי ניר מוזס שלום מרשת ב', אסף ליברמן מגלי צה"ל ושמעון ריקלין. בפאנל התנהלה שיחה ערה על מקומו של הטוויטר בעולם התקשורת. ריקלין דיבר על כך שהטוויטר מביא את התקשורת לנקודה בה מה שמעניין הוא לא בהכרח החדשות אלא הפרשנות המגוונת עליהן. ניר מוזס שלום דיברה על התקרית בה ציוץ שצייצה הגיע עד לבית הלבן ועל ההשפעה הרבה שיש לכלי זה. כולם הסכימו על כך שמי שמעוניין לצרוך חדשות בצורה ישירה, יוכל להשתמש בטוויטר ככלי מהיר ועדכני יותר מאתרי חדשות.
לפני הפאנל האחרון עלה חה"כ יואב קיש, יו"ר השדולה למען ארץ ישראל אשר הציג קווים לתכנית מדינית אותה הוא מציע ורוצה להוביל ובכך הופך לחה"כ היחיד מהליכוד שמציע תכנית כזו. לדבריו: "בין הירדן לים תהיה מדינה אחת - יהודית. מבחינת זכויות האזרח של הפלסטינים, הם ימומשו בירדן או בדרך אחרת שלא נכון לקבוע כעת".
לסיכום הכנס, התקיים פאנל בנושא "מתווים מדיניים אפשריים להתמודדות עם הסכסוך". את הפאנל הנחתה יו"ר תנועת ישראל שלי שרה העצני-כהן והשתתפו בו קרולין גליק, אליעז כהן וחה"כ יואב קיש. כהן, מי שהיה שותף לביקור בשבוע שעבר ברמאללה שכמעט ונגמר באסון, דיבר על היחסים המשותפים שלו עם הפלשתינים ועל הרצון לכונן ביחד יחסי שלום. גליק הציגה את תפיסת עולמה בעד סיפוח מרחבי יהודה ושומרון למדינת ישראל וניהול האוכלוסייה בצורה שתאפר אזרחות למי שיעמוד בקריטריונים ובהבנה שמדינת ישראל היא מדינת העם היהודי.
לאחר הכנס אמר סמנכ"ל מועצת יש"ע יגאל דילמוני מי שיזם את הכנס: "הכנס מתקיים זה השנה השישית ומצליח לחזק את פעולות ההסברה של ההתיישבות וארגוני הימין. הכנס הראשון היה קורס שגרירי הסברה שערכנו לפני שש שנים, והיום אנחנו נמצאים במקום אחר בתחום ההסברה ועבודה התקשורתית. אין ספק שהכנס תורם לכך רבות. אנחנו משלבים תכנים איכותיים עם הרצאות מקצועיות ובכך כולנו הופכים לשגרירי הסברה טובים יותר. השנה הקדשנו את הכנס לפתיחת שנת היובל למלחמת ששת הימים ושנת המאה להצהרת בלפור, ודנו בתכניות מדיניות אפשריות וכן בקריאה לפעילים להשפיע ברשת חברתית שצוברת תאוצה ולהצטרף לטוויטר". דילמוני סיכם והבטיח: "נמשיך לייצר תכנים ולפעול לחיזוק ההתיישבות וההסברה".