תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

קול אחר

הגדל

מעל 1,200 מנכ"לים, יו"רים ובכירי תחנות הרדיו והטלוויזיה, דוברים מעשרות משרדים ממשלתיים וגופים ציבוריים, פוליטיקאים וכמובן - עיתונאים בכירים וזוטרים – השתתפו השבוע בכנס אילת ה-7 לעיתונות. אם בשנותיו הראשונות של הכנס גדשו את כסאות הפאנלים והקהל סטודנטים מטעם ארגון השמאל "אג'נדה" במימון קרן פורד והקרן החדשה לישראל, השנה בלטו מבין המשתתפים 12 צעירים וצעירות, תלמידי מסלול התקשורת באוניברסיטת אריאל, שאף הקימו אולפן משלהם – "קול אחר" - ממנו שידרו ראיונות וכתבות אודות המתרחש באולמות השונים של מלון הרודס באילת, מארח הכנס הרשמי.

"במשך חמש שנים היינו שותפים בכנס אילת לעיתונות", נכתב באתר האינטרנט של "אג'נדה" – ארגון השמאל של הקרן החדשה לישראל המכנה את עצמו "מרכז ישראלי לאסטרטגיה תקשורתית". "פעלנו לשילוב פאנליסטים בני קבוצות מיעוט בפאנלים השונים, ארגנו קבוצה של כ-30 עיתונאים ערבים ויזמנו כשני מושבים מטעמנו", נאמר שם. בריש גלי הצהירה אג'נדה כי היא מבקשת להטות את השיח בכנס, ואכן – במשך כמה שנים, נאלצו דוברי ימין שביקשו להציג את עמדתם כמשתתפי פאנלים מן השורה, להתמודד עם קריאות בוז והפרעות קולניות מצדם של נציגי אג'נדה בקהל.

לפני שלוש שנים החל השינוי. מועצת יש"ע החליטה לפעול לאיזון השיח בכנס היוקרתי, וזיהתה את הפוטנציאל להיכרות בלתי-אמצעית בין אנשי הדוברות וההסברה ביהודה ושומרון, לבין העיתונאים המסקרים את המתרחש באזור. גם השנה אירח כנס אילת לעיתונות קבוצה גדולה של דוברים ואנשי הסברה מיש"ע, לצד מאות המשתתפים שבאו לשמוע ולהשמיע עמדות בנושאים הבוערים באקטואליה ובעולם העיתונות.

רבים מאנשי המקצוע שעוסקים בתחום מבינים היטב את המשחק החברתי שמתנהל בכנס, ומבקשים להפיק ממנו תועלת באמצעות החיבור הישיר עם דמויות המפתח שמגיעות לאירוע. ראוי לציין כי בשנים האחרונות עלו על המגרש כלי תקשורת חדשים שמבקשים לאזן את השיח ולאפשר לקהלים חדשים לקבל ביטוי, ואנשי ימין רבים, תושבי יש"ע ובוגרי החינוך הממלכתי-דתי ממלאים תפקידים בכירים בכלי התקשורת השונים.

לפני שנה  החליטה מועצת יש"ע לקחת צעד פורץ דרך קדימה ולהיעזר בכנס לטובת קידומה של מגמת התקשורת באוניברסיטת אריאל, במגמה לשלב דור חדש של עיתונאים, עם אג'נדה אחרת. זו השנה השנייה שהמועצה יחד עם אגודת הסטודנטים אריאל סייעה למשלחת של סטודנטים לתקשורת מהאוניברסיטה להגיע לכנס, להשתתף בו ואף להקים במקום אולפן מיוחד, שאירח לראיונות קולחים אנשי תקשורת מימין ומשמאל, בהם חגי סגל ויוסי שריד.

יגאל דילמוני, סמנכ"ל מועצת יש"ע, המנהל את תחום ההסברה במועצה אומר כי "המועצה רואה חשיבות רבה בחיבור אל אלפי הצעירים שמבקשים לשנות, ובהצמחת דור חדש של אנשי תקשורת ועיתונאים שידברו בשפה אחרת, ויאזנו את השיח כך שלא יישמע כמייצג אולטימטיבי של  דעות השמאל. הם אינם תופסים צד, אלא עומדים מול העובדות החדשות ומציגים אותן בלי המנטרות הישנות והלא-רלוונטיות. הסטודנטים לומדים בכל פגישה, בכל פאנל שבו הם צופים, בכל שיחת מסדרון, כיצד הראש העיתונאי חושב ומהן הנקודות שאליהן יש לשים לב, וכך כמובן לעשות תקשורת נכונה וטובה יותר".

בניגוד לשליחיה של "אג'נדה" שמעורבותם בכנס הייתה לא מידתית, קולנית וגסה, הצעירים מאריאל השתלבו בכנס בצורה נעימה, יצרו מגע ישיר ואישי מול בכירי העיתונאים והדוברים, מה שלדבריהם מהווה גורם משלים איכותי ביותר ללימודים האקדמיים הכיתתיים.

לירן לוי, סטודנט לתקשורת באריאל, אמר בראיון לערוץ 7: "אנחנו מקבלים הרבה מאוד קורסים אקדמיים באוניברסיטה, אבל אני מאמין שזה הקורס  הכי טוב שיש. התקשורת קובעת את סדר היום, משפיעה ומעצבת, וחשוב לנו לצבוע את התקשורת בדעות נוספות. הימים המרוכזים שלנו כאן באילת, הקשרים שאנחנו יוצרים עם מי שנמצאים בעמדות המפתח בתקשורת, שווים למעשה סמסטר שלם של לימודים עיוניים".  הסטודנטית עדינה ברלין דוברת אגודת הסטודנטים הוסיפה: "זה הלימוד האמיתי - לפגוש את הכתבים ואנשי התקשורת מקרוב, לשמוע ולחוות את הדעות השונות. אמירות שנאמרות כאן "אוף דה רקורד" מקבלות פה משמעות הרבה יותר חזקה, עבורנו כמי שמבקשים להתברג בעשייה התקשורתית בישראל".

 

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד