תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

דרישת שלום

הגדל

הרבה השתנה מאז ביקורו הקודם של הנשיא אובמה במזרח התיכון בשנת 2009. גם מי שהאמין אז שעוד קיים סיכוי ממשי להגיע לשלום במחיר של הקמת מדינה ערבית נוספת בשטחי יהודה ושומרון, נאלץ להודות היום – רעיון המדינה הפלסטינית מת. המשך הטרור והחינוך לשנאה בתוך הרשות הפלסטינית, יחד עם הגל הקיצוני שמסחרר את מדינות ערב ממחישים עד כמה מסוכן הרעיון. על נציגיה הרשמיים של מדינת ישראל להדגיש בפני נשיא ארה"ב בביקורו הקרוב כאן כי המערב חייב לעצור את דרך המשא ומתן הכפוי, שהביאה עמה עד כה רק הקצנה ושפיכות דמים. אובמה חייב לשמוע את האמת: הציבור הישראלי אינו מעוניין בעוד הקפאה נסיגות וויתורים – להיפך, רק בשנה האחרונה בחרו עוד אלפי ישראלים להקים את ביתם ביהודה ושומרון.

מנתונים שנאספו מהרשויות וממשרד הפנים על האוכלוסייה הישראלית לשנת 2012 עולה כי יותר ישראלים בוחרים להקים את ביתם ביהודה ושומרון. 360 אלף ישראלים מתגוררים באזור, כאשר אחוזי הגידול הגבוהים ביותר נרשמים דווקא בישובים הקהילתיים הקטנים, כמו משכיות שבבקעת הירדן, שמעה שבדרום הר חברון או תקוע בגוש עציון - חלקם רחוקים מאוד ממרכזי האוכלוסייה בירושלים או תל אביב.

קצב הגידול הגבוה ביותר ביו"ש נרשם בשנת 2008, כאשר אז הוא עמד על כ-5.6% , ולאחר מכן ירד בירידה מתונה עד שנת 2011 בה נרשמה ירידה תלולה של אחוז שלם בעיקר לאור הקפאת הבניה עליה החליטה ממשלת נתניהו היוצאת. מגמה זו מתהפכת כעת, כאשר ממוצע הגידול מאז 2005 עומד נכון להיום על 5% בשנה, לעומת הממוצע הארצי שעומד על 1.9% בשנה.

נתון מעודד נוסף, כאמור, הוא אחוזי הגידול ביישובים. כמו בשנת 2011 , גם השנה הישובים עם אחוזי הגידול הגבוהים ביותר הם הישובים הקהילתיים הקטנים כשחלקם נמצאים במרחק רב ממרכזי האוכלוסייה. צמיחתם של ישובים פריפריאליים אלו מעידה על תנופת פיתוח גם באזורים היותר מרוחקים.

ישובים עם אחוזי הגידול הגבוהים ביותר:

משכיות 30% , אובנת 20% , הר גילה 20%, כרמי צור 13% , עלי זהב 11% , שמעה 10% , מתתיהו 10% , רותם 9%, נוקדים 9% , תקוע 8.5%.

ישובים עם הגידול המשמעותי ביותר במספר הנפשות:

מודיעין עלית 2225 , ביתר עלית 1351, גבעת זאב 393 , אורנית 307,  מעלה אדומים 287 , תקוע 207, עלי 166 , הר גילה 156 , אלעזר 148.

לגידול הזה יש משמעות. הישראלים רוצים מאוד שלום, אבל מבינים היטב שנסיגות, הקפאות וויתורים לא יביאו אותו. הם גם מבינים כי יהודה ושומרון הוא פתרון קרוב ונוח למצוקת הדיור במרכז הארץ, ולכן מכל בחינה אפשרית – המשך פיתוח האזור הוא אינטרס ישראלי ראשון במעלה. את העמדה הזו בדיוק חייבת ממשלת ישראל לבטא גם מול העולם, ובעיקר מול ארצות הברית, לקראת ביקורו של הנשיא אובמה באזור.

השבוע שיגר יו"ר מועצת יש"ע החדש, אבי רואה, מכתב אל ראש הממשלה בנימין נתניהו, ובו הוא מבקש שבמסגרת ביקורו החשוב של אובמה בישראל, לא ייפקד מקומה של ההתיישבות ביהודה ושומרון ממפגשיו של הנשיא עם נציגי מועצת יש"ע. "בשנתיים האחרונות ערכנו מפגשים רבים עם אנשי ממש ופוליטיקה בעולם", כותב רואה, "ונוכחנו לדעת כי הם קשובים לשמוע את הדעות של הנהגת ההתיישבות וחלקם אף לא הכירו את העובדות והנתונים".

על אובמה לשמוע את העובדות ולהפיק את לקחי הלחץ האמריקאי לוויתורים ישראלים, כמו ההקפאה במזרח ירושלים וביו"ש שהקצינה את עמדות הרשות הפלסטינית וכמובן הסכמי אוסלו, הנסיגה מלבנון והגירוש מגוש קטיף.

ביקור אובמה בישראל, במרץ 2013, יאפשר לישראל להציג לנשיא האמריקני את האינטרסים החשובים לה, ולשכנע אותו להימנע משגיאות קריטיות, שיזיקו לא רק לאזרחיה – כי אם לעולם כולו.

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד