בונים את מגרון
אם עד כה היו שני גורמים שחיפשו עימות ומראות של הרס - השמאל הקיצוני ואנשי התג מחיר, השבוע הצטרף אליהם גורם שלישי: בית המשפט העליון, אשר פרסם את פסק דינו נגד ההסדר להקמת יישוב הקבע של מגרון. פסק הדין מרתיח ומעציב, אך רוחנו לא תישבר: מפעל ההתיישבות ביהודה ושומרון לא יאפשר גם לפסק הדין הזה לעמוד בדרכו להגשמת החלום הציוני ולהקמת עוד ועוד יישובים חדשים בארץ ישראל.
פסיקת בית המשפט העליון השבוע נגד הפתרון המוסכם בעניין היישוב מגרון, העציבה השבוע רבים שקיוו לראות סוף סוף את ממשלת ישראל מחליטה רשמית על הקמתו של יישוב חדש ביהודה ושומרון, לראשונה זה שנים רבות, ובהכשר מלא של הערכאה המשפטית העליונה. אחרי 13 שנות מאבק, יישוב חדש ומאושר. תרתי משמע.
הפסיקה העציבה רבים, אך יש מי שדווקא מרוצה ממנה מאוד. במקום לחזק את ידיהם של מבקשי הפתרונות בדרכי שלום, את הציבור המרכזי והרציונאלי הנאמן למדינה ולערכיה הציוניים, בחר בג"ץ ללכת יד ביד עם הכוחות הקיצוניים המחפשים מראות של הרס ועימות אלים: אנשי תג מחיר המשוועים להוכחה שמדינת
אך אל לאויבי ההתיישבות לפתוח את השמפניות כל כך מהר.
מפעל ההתיישבות היהודית ברחבי יהודה ושומרון כולל מאות נקודות התיישבות שהוקמו במשך שנים של פעילות ציבורית אמיצה, אך לא פשוטה. פעמים רבות עמדו יישובים גדולים כקטנים בפני צמתי הכרעה סבוכים – אך תמיד יצאה ההתיישבות כשידה על העליונה. כי כאשר מטרת המתיישבים היא הקמתם של עוד ועוד יישובים חדשים בארץ ישראל, אין דבר העומד בפניה.
מועצת יש"ע פעלה מאז ומעולם, וממשיכה לפעול כאשר עיקרון-על מנחה את פעילויותיה: שמירה, ביסוס, חיזוק והרחבת מפעל ההתיישבות במרחבי יהודה ושומרון. וכך גם במקרה דנן.
היישוב מגרון החל את דרכו לפני שנים רבות כאשר קבוצת חלוצים ראשונה הגיעה לשטח והתיישבה בקרוואנים, בעידוד ממשלת ישראל ובטיפוחה. היישוב פרח וצמח וכיום מתגוררות בו למעלה מ-50 משפחות ציוניות ואמיצות. ההסדר להקמת מגרון כיישוב קבע בארץ ישראל יתגבר גם הוא על המכשול שהציב בפניו בג"ץ, וההתיישבות ביש"ע תצא מחוזקת גם ממנו.
על אפם וחמתם של כל היריבים, מגרון יקום כיישוב קבע פורח בחבל בנימין, ויהיה אות ומופת עבור הדורות הבאים של מתיישבי ארץ ישראל.