תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

המתנחלים 2012

הגדל

המתנחל הממוצע הוא בוגר ישיבת הסדר עם ציצית, כיפה סרוגה וסנדלי שורש – נכון? אז זהו, שלא ממש. בדיקה יסודית שערכה מחלקת המחקר של מועצת יש"ע מגלה כי כשאתם מסיירים ברחבי יהודה ושומרון, הסיכוי שתתקלו בבן הציונות הדתית (34%) , זהה לסיכוי שהוא אינו שומר תורה ומצוות (34%) או חובש כיפה שחורה (32%). ביהודה ושומרון 350 אלף תושבים יהודים מכל גווני האוכלוסייה, המרכיבים יחד מרקם חיים ישראלי אמיתי. עוד נתונים מעניינים – בישעמדה השבוע.

בדיקה מקיפה שערכה מחלקת המחקר של מועצת יש"ע בחודש דצמבר 2011 בנוגע להשקפותיהם הדתיות של תושבי יו"ש מעלה ממצאים מפתיעים. לפי הנתונים שנאספו מיישובי וערי יהודה ושומרון עולה כי רק כשליש מתושבי האזור משתייכים לזרם המגדיר את עצמו 'דתי –לאומי' ואילו היתר – שניים מכל שלושה תושבים - מזוהים עם הציבור החרדי או החילוני.

בקרב תושבי המועצות המקומיות, המונות כ-80,000 תושבים, 45% מזוהים עם המחנה הדתי-לאומי, 46% חילוניים ו-9% בלבד חרדים.

בקרב תושבי הערים מסתמן רוב מוחלט לתושבים שאינם דתיים-לאומיים. מתוך כ-150,000 תושבי הערים, כ-62% מזוהים כחרדים, 29% כחילונים, ורק -9% דתיים-לאומיים.

במועצות האזוריות, המאגדות את היישובים הקהילתיים הקטנים, מסתמנת מגמה הפוכה. מתוך כ-110,000 תושבי המועצות האזוריות, כ-62% נמנים על הזרם הדתי-לאומי, 31% משתייכים לציבור החילוני ו-7% בלבד מוגדרים כחרדים.

האוכלוסייה ביהודה ושומרון כוללת נציגות משמעותית של שלושת המגזרים המרכזיים בחברה הישראלית, ורחוקה מלהיות נחלתו של ציבור או מגזר מצומצם מסוים.

(*מספרי התושבים הם על סמך נתוני משרד הפנים, נכון ליוני 2011. ההערכה היא כי כיום ביש"ע חיים כ-350,000 תושבים)

 

 

 

מועצות מקומיות

 

 

 

 

מועצות אזוריות

 

 

עיריות

 

 

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד