תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

דרך צלחה

הגדל

 

לפני כחצי שנה, עסקה תוכנית אקטואליה של הטלוויזיה החינוכית הישראלית בנושא טיולים ביהודה ושומרון. מגישת התוכנית שבה ושאלה את הנערים עמם שוחחה - מדוע הם בוחרים לטייל דווקא בשטחי פלסטין. כך הגדירה את חבל הארץ העתיק, אשר בו הילכו אבותינו לפני אלפי שנים, אשר שוחרר בגבורה לפני 44 שנים, ואשר בו מתגוררים בימים אלה מאות אלפי ישראלים. מאוחר יותר התנצלה המגישה על ההגדרה הטועה והמטעה, אך השאלה היא - האם ידינו לא במעל? האם אנחנו מבינים בעצמנו את חשיבות האזור לא רק מבחינה מדינית וביטחונית, אלא גם ברמה ההיסטורית, הגיאוגרפית והתיירותית? בישעמדה השבוע – על פרויקט מקסים חדש בשם 'משקפת', שהופך את הטיולים ביהודה ושומרון למשהו זמין ומלהיב.

 

מתי בפעם האחרונה בילינו את חופשת הקיץ שלנו במרחבי דרום הר חברון, יצאנו לסדרת טיולים למיטיבי לכת בהרי השומרון, ביקרנו במעיינות גוש עציון, באתרי המורשת בבנימין או בנחלי בקעת הירדן? עכשיו זה אפשרי, זמין וגם כדאי. תחת הכותרת "ארץ ישראל מחכה שנכיר" הושק הקיץ מיזם הסברה חדש של יהודה ושומרון, בקנה מידה חסר תקדים: "משקפת – פרויקט היכרות לאומי".

בארגון מצפים להביא לסיורי עומק ביהודה ושומרון חצי מיליון אזרחים ישראלים מכל רחבי הארץ, בתוך חמש שנים. שמו של הפרויקט תואם את המציאות בשטח: כל מטייל מקבל משקפת טלסקופית בה הוא יכול להיעזר כדי לראות מקרוב את ערי מרכז הארץ והים, במהלך הסיור.

בשנה האחרונה התארחו ביהודה ושומרון אלפי משפיענים, מעצבי דעת קהל, עיתונאים ופוליטיקאים, שזכו להכיר, באמצעות מועצת יש"ע והרשויות השונות ברחבי יהודה ושומרון, את השטח מקרוב. כעת ממשיך הפרויקט הלאה אל כלל הציבור במדינת ישראל.

ראשי "משקפת" מתכוונים לארגן במסגרת הפרויקט סיורים לועדי העובדים של החברות הגדולות במשק, לתלמידי בתי ספר, למתנ"סים, לחברי מפלגות, לארגונים חברתיים ולועדי שכונות. במסגרת הסיורים ייחשפו המבקרים לנופים המרהיבים של יהודה ושומרון, יבקרו באתרי המורשת וההיסטוריה היהודית ויסיירו בערים, בישובים ובאתרי החקלאות הפורחת באזור, בדגש על יקבי הבוטיק הרבים  וחוות הגבינות המשובחות באזורים השונים.

את ההשראה, למרבה האירוניה, שאבו יוזמי הרעיון דווקא ממי שיזם וביצע לפני שש שנים את הגירוש הגדול מגוש קטיף, ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון. בתקופת בחירות 1981, עת כיהן כשר החקלאות בממשלת בגין הראשונה, יצא שרון עם פרויקט חדש תחת השם "אנחנו על המפה" (מטבע לשון אותו טבע ארבע שנים קודם לכן שחקן הכדורסל טל ברודי לאחר ניצחון מכבי ת"א בגמר אליפות אירופה). במסגרת הפרויקט, שהורחב אח"כ עם מינויו של שרון לשר ביטחון בממשלתו השנייה של בגין, הגיעו עשרות אלפי אזרחים ישראלים לסיורים ברחבי יהודה ושומרון, מתוך מגמה לחולל תנועה לאומית להיכרות עם האזור.

זהו הזמן שלכם ושלנו להכיר יותר טוב את יהודה ושומרון – אנחנו מזמינים אתכם, קוראי ישע שלנו, לפנות לאנשי "משקפת" ולהצטרף לסיור הקרוב http://www.mishkefet.org.il 08-9712348

 

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד