תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

רוח גבית לטרור

הגדל

לפני כשבועיים נחשפו אלפי מסמכים סודיים באתר ההדלפות ויקיליקס ואיתם התערערו מספר תובנות ומיתוסים שהיו מקובלים בשנים האחרונות. אחד המרכזיים שבהם היה מות תיאורית יצהר תמורת בושהר – שטענה כי תמורת סיוע אמריקני במלחמה באיום הגרעין האיראני מכיוון טהראן – ישראל תצטרך לשלם במטבע מדיני קשה כדוגמת עקירת יישובים וזאת על מנת שארה"ב תוכל להשיג את תמיכתן של מדינות ערביות ואירופאיות לקואליציה נגד איראן. תיאורית הקשר הפכה לתיאורית השקר כאשר במסמכים הסודיים הובאו התבטאויות חריפות ביותר של ראשי מדינות ערביות ובהן מצרים, ערב הסעודית ועוד, הקוראות לארה"ב ולעומד בראשה אובמה לפעול כנגד טהראן ו"לרוצץ את ראש הנחש" כלשונן – ללא כל קשר לישראל. בחרנו השבוע במדור 'ישעמדה' להביא את מאמרו של יורם אטינגר, לשעבר קונסול ישראל בניו יורק, מומחה למדיניות אמריקאית וחבר מליאת יש"ע המתחדשת אשר פורסם השבוע במדור הדעות של אתר Ynet:

"מסמכי "וויקיליקס" מפריכים את הנחות-היסוד של מדיניות הלוחמה בטרור של הנשיא אובמה: כאילו הנושא הפלסטיני הוא גורם מרכזי לזעזועי המזרח התיכון ולטרור האנטי-מערבי; כאילו סעודיה ופקיסטן הן בעלות-ברית של ארה"ב במלחמתה בטרור; כאילו אין טרור מוסלמי משום שהאסלאם מעודד לשלום; כאילו אין טרור ג'יהאדיסטי מכיוון שהג'יהאד הוא תהליך מטהר-נפש; כאילו אין טרור גלובאלי; כאילו טרוריסטים מוסלמים מייצגים מיעוט מוסלמי; כאילו האסלאם היה תמיד חלק מההוויה האמריקאית.

לפי המסמכים, הטרור המוסלמי מכה ברחבי העולם מדרום אמריקה, דרך ארה"ב ומטרות אמריקאיות מעבר לים, מערב אירופה, ברה"מ לשעבר, אפריקה, המזרח התיכון (טרור בין-מוסלמי במיוחד), דרום אסיה, המזרח הרחוק ואוסטרליה.

הטרור המוסלמי מנוהל, בדרך כלל, על ידי משכילים וביניהם בוגרי אוניברסיטאות מערביות הנעזרים באינטרנט, "בלאקברי", "איי-פוד", "טוויטר", ו"פייסבוק". בניגוד להנחת אובמה, הטרור אינו ביטוי לדחיית המודרניזציה, אלא ביטוי למינוף המודרניזציה לקידום מטרות וערכים היסטוריים של האסלאם. מנהיגי הטרור המוסלמי מאמינים שחזונם להשתלטות גלובלית– דתית וטריטוריאלית – מהווה שליחות אלו-הית.  הם מקדמים את השליחות על ידי אלימות, חוסר-סובלנות כלפי "כופרים", "אפיקורסים" ומתנגדים אחרים, דיקטטורה ו"מלחמת קודש" נגד ישויות המהוות מכשול למימוש החזון המגלומאני, החורג הרבה מעבר לנושא הפלסטיני, למדיניות – או לקיום – המדינה היהודית. 

ללא שום-קשר לסכסוך הערבי-ישראלי ולנושא הפלסטיני, טרוריסטים מוסלמים פועלים בצומת הגבולות ברזיל-פרגוואי-ארגנטינה, בסאו-פאולו ואזורים נוספים בברזיל.  ללא שום קשר למדיניות ישראל, "לאשקר-א-טייבה", ,ג'אייש –א-מוחמד" וארגוני טרור מוסלמי נוספים – המסתייעים בפקיסטן – פועלים נגד הודו. "לאשקר-א-טייבה" מעמיק את בסיסיו בפקיסטן – שם הוא משתף פעולה עם שרותי הביון – סרי לנקה ונפאל כדי להעצים את הפגיעה בהודו.

מסמכי "וויקיליקס" כוללים מזכר של מזכירת המדינה קלינטון, מדצמבר 2009, המצביע על סעודיה (במיוחד), קטאר, איחוד האמירויות וכווית כמממנים המובילים של הטרור המוסלמי-סוני העולמי. סעודיה ושכנותיה מגייסות מימון ל"אל קעידה", "טאליבן", לאשקר-א-טייבה" וארגוני טרור נוספים באמצעות עמותות ללא-כוונת-רווח. ה"סאנדיי טיימס" הלונדוני דיווח ב-31.5.2010 ששרותי הביון של פקיסטן תיעדו העברת 1.5 מיליארד דולרים מסעודיה לטרוריסטים באפגניסטן, ובמיוחד ל"טאליבן".  היומון תוהה: "מה חלקה של סעודיה בהרג 1,268 חיילים אמריקאים ופציעת אלפים נוספים באפגניסטן?!"

תת-מזכיר האוצר האמריקאי לענייני מודיעין ומימון טרור, סטיוארט לוי, העיד ב-6.10.2009 בפני וועדת הבנקאות בסנאט ש"מימון זורם מסעודיה לארגוני טרור...חלקו מגיע לעיראק, דרום מזרח אסיה ומקומות נוספים בעולם". לדוגמא, הבנק הסעודי, "אל-ראג'י", היה מעורב במימון טרור צ'צני. ב-2009 דווחה משטרת פקיסטן על 15 מיליון דולרים שהועברו מסעודיה למעורבים ברצח רה"מ בנזיר בוטו. משרד מבקר המדינה האמריקאי (GAO) דיווח ב-15.11.2010 שסעודיה משתפת פעולה עם ארה"ב למניעת טרור מוסלמי בתחומי הממלכה, אך לא למניעת טרור מוסלמי בעולם הרחב.

ב-1962, שנתיים לפני הקמת אש"פ, חמש שנים לפני "מלחמת ששת הימים" והקמת ההתנחלות הראשונה ביו"ש, כאשר ירדן ומצרים שלטו ביו"ש ובעזה והנושא הפלסטיני לא העסיק את מנהיגי ערב והמערב, הקימה סעודיה את "הליגה המוסלמית העולמית" כאבן הפינה של מערכת גלובלית מסועפת של עמותות מוסלמיות , הנהנות מסיוע סעודי ומקיימות קשר ישיר או עקיף עם ארגוני טרור. בארה"ב נוסדו עמותות "הוועד ליחסי אמריקה-אסלאם", "האגודה האסלאמית של צפון אמריקה", "עמותת ארץ הקודש" המככבות במשפטיהם של טרוריסטים מוסלמים הפועלים נגד ארה"ב.

אבל, הנשיא אובמה מתעלם מן העובדה שהמממנים והמסיתים לטרור משפיעים יותר ממבצעי הטרור. אובמה משעבד את המלחמה בטרור להרהורי-לב, לפשטנות, לאי-הבנת הכתובת-על-הקיר ולסדרת הנחות המנותקות מהמציאות, כגון הזיקה הקיימת – לדעתו – בין הנושא הפלסטיני מחד לבין  הלוחמה בטרור והמאמץ למניעת התגרענות איראן מאידך. בניגוד לאסכולת אובמה, מסמכי "וויקיליקס" מאשרים שמנהיגי ערב אכן מתמקדים בסכנות הקיומיות מצד הטרור – מבית ומחוץ – ואיראן ולא בעניין הפלסטיני. וכך, הנחות שגויות מביאות למדיניות שגויה, המייצרת רוח גבית למשטרי וארגוני טרור ורוח נגדית לדמוקרטיות המערביות".  

 

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד