חינוך חובה
לפני כשבוע קיימה ועדת החינוך דיון שלישי בנושא בהשתתפות יו"ר מועצת יש"
במהלך החודשים האחרונים הגיעה הועדה גם לסיור בשטח עם כל הפקידות הגבוהה הנוגעת לעניין, במגמה לא להוריד את הנושא מסדר היום. "התלמידים ביו"ש לא צריכים לסבול בגלל אג'נדה פוליטית של הממשלה", אומר יו"ר ועדת החינוך, "גם ילדי הבדואים המתגוררים ביישובים לא מוכרים זוכים, ובצדק, לכיתות לימוד. ממשלה איננה רשאית להפלות ילדים מטעמים פוליטיים".
בין הפרויקטים שטרם אושרו יש הרבה גני ילדים. כ-27 מבנים יבילים טרם אושרו ב-11 יישובים. כולם כיתות שמשרד החינוך מכיר בצורך שלהן. היישובים בהם טרם אושרו היבילים הם אפרת (שלוש כיתות של החינוך המיוחד), עלי (ארבע כיתות בית ספר, כיתת תלמוד תורה וגן), טלמון-נריה (כיתת תלמוד תורה ושתי כיתות לאולפנה), עופרה (שלוש כיתות ביסודי ואחת לאולפנה), גבע בנימין-אדם (שלוש כיתות בית ספר יסודי), מצפה יריחו (כיתה אחת), עינב (כיתה אחת), איתמר (כיתה אחת), אלון מורה (כיתה אחת), ברוכין (גן), נופי נחמיה (גן) וחברון (גן).
"יש להימנע מהסעות של ילדים קטנים." אומר אורלב, "בכל שיחותי עם סמנכ"ל משרד החינוך יגאל צרפתי הוא הסכים עימי שיש כאן פן בטחוני ובטיחותי. גם גבי קדוש, עוזר ראש הממשלה לענייני התיישבות התחייב בפני ועדת החינוך שאלה דברים שאפשר לפתור ושעד פתיחת שנת הלימודים לא יישאר תלמיד ללא כיתה, ולא באמצעות הסעות. הזכרתי לו ששנת הלימודים מתחילה בראשון לספטמבר. לוקח זמן להכין תשתיות. קדוש הציע להקים צוות שיכלול משפטנים שיפתור את הבעיות. 'אני רואה את הנושא כפתיר', התחייב".
"קיימת חובה חוקית כמתחייב מחוק חינוך חובה, להסדיר מקום לימודים לכל תלמיד ביהודה ושומרון כמו לכלל תלמידי ישראל", מדגיש יו"ר ועדת החינוך של הכנסת. "זה מחייב את הממשלה לאשר הצבת 150 מבנים יבילים שמשרד החינוך הכיר בצורך שלהם ואישר את תקצובם. כיו"ר ועדת החינוך אני עוקב מקרוב ולא אתן מנוח לאחראים כל עוד לא אדע שהעניין מטופל". חופשה נעימה...