תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

חוק ומשפט

הגדל

השבוע עמדה ההתיישבות בפני שתי עתירות בבית המשפט העליון שהגישו ארגוני שמאל קיצוני, בעפרה וברחלים, בניסיון להביא לעקירת יהודים מבתיהם בנימוקים משפטיים

הכלים המשפטיים שבהם נוקטים אויביה של ההתיישבות הינם עוד אפיק פעולה בניסיון להצר את צעדיה של ההתיישבות החלוצית ביהודה ושומרון.  לא צדק, לא חוק לא משפט, ובוודאי לא זכויות אדם עומדים למול עיניהם של גורמי שמאל קיצוני אלו – אלא רצון לעקור יישובים בכל רחבי יהודה ושומרון.

מפעל ההתיישבות ביש"ע הוא מהמפעלים החלוציים ביותר, הציוניים והמוסריים ביותר. להבדיל ממקומות אחרים ברחבי הארץ, על מנת להקים את ההתיישבות ביהודה ושומרון לא פונה ולו ערבי אחד ממקום מושבו. 

יש המתיימרים להשחיר את פניה של ההתיישבות ולהציגה – מתוך עמדה פוליטית– כבלתי חוקית בלתי מוסרית ובלתי לגיטימית. בדרך זו מנסים הם להחליש את הזיקה הטבעית שיש בין עם ישראל לבין חבלי יהודה ושומרון, חבלי ארץ התנ"ך, ערש הקמתו והתפתחותו של העם היהודי, שבשביליהם התהלכו אבות האומה וגיבוריה בכל הדורות.

לצערנו הרוח הנושבת מכיוון שופטי בית המשפט העליון מהווה רוח גבית לאויביה של ההתיישבות. מציאות זו הביאה את ארגוני השמאל הקיצוני, שלא הצליחו לפעול בכלים הסברתיים ופרלמנטאריים, להקים מחלקות משפטיות, על מנת לאלץ את מדינת ישראל באמצעות עתירות משפטיות לעקור תושבים מבתיהם, ולעצור את בנייתם של פרוייקטים ביישובי יש"ע. 

הצלחה זוטא כזו היתה בעמונה כאשר בעקבות עתירת "שלום עכשיו" בג"ץ הורה למדינה להרוס תשעה בתי קבע ביישוב, ואילץ את כוחות הביטחון והמתיישבים, הפועלים זה לצד זה במסירות נפש, לעמוד לרגע משני צדי המתרס.

גם במקרה היישוב מיגרון הגישו פעילי השמאל הקיצוני עתירה נגד היישוב, ולאחר שבג"ץ דחה את העתירה, פעלו שם בכל דרך וחקרו עד אשר מצאו את מי שטוענים שהם היורשים של בעלי הקרקע על מנת לשוב ולהגיש את העתירה בשנית, עתירה שעודנה מרחפת מעל היישוב.

מאז השיטה הזו הפכה כמעט לנורמה, כאשר לצערנו בתי המשפט נותנים לה יד ומסייעים לה כדי להצר את צעדיה של ההתיישבות, זאת כאשר אין כל החלטת ממשלה או מדיניות כזו. אדרבה, בבחירות האחרונות ראינו שהעם דווקא מצדד בדרך ההתיישבות ומעדיף אותה על פני דרך הנסיגות.

אנו שמחים כי השבוע משרד הביטחון נהג באחריות בסוגיית בתי הקבע בעפרה, וסירב לפנות את המשפחות המתגוררות בהם, זאת חרף ביקורת קשה שהוטחה על-ידי נשיאת בית המשפט העליון דורית בייניש כנגד תשובת משרד הביטחון.

משרד הביטחון השבוע בחר שלא להיגרר לפרובוקציות המשפטיות של תנועות השמאל הקיצוני אלא לרדת לעומקה של סוגיה, ולבחון בצורה אמיתית את הנושא על השלכותיו השונות.

אנו סבורים כי בהידברות ובבדיקה עניינית של נושאים שונים בהתיישבות בכלל, ובשאלות משפטיות וחוקתיות בפרט, ניתן להגיע לפתרונות אמיתיים במרבית הסוגיות.

אין צורך בעימות, ולא בכותרות מרעישות. אין שום תועלת בפרובוקציות שבמקום להביא לפתרון הדברים ולחיזוק מעמדו של בית המשפט העליון כשופט משפט צדק וחוקר האמת, פועלות פעולה הפוכה, להעמקת השסעים והקרעים בחברה הישראלית.

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד