תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

יש עמדה - העם אמר את דברו

הגדל

תוצאות הבחירות קובעות בצורה חד משמעית: עם ישראל שבע מדרך הנסיגות, ובחר בדרך אחרת. דרך של שיבה לערכים, דרך של ביטחון, דרך של ביסוס מפעל ההתיישבות ביש"ע, במקום יוזמות מדיניות מופקרות ו"תהליכי שלום" שהביאו רק להתגברות והרחבת מעגל הדמים. המפלגות הלאומיות זכו לרוב מובהק, בעוד מפלגות השמאל הישראלי המסורתי – העבודה ומרצ כמעט ונמחקו כליל. דמוקרטיה היא שלטון העם. העם אמר את דברו.

הבחירות האחרונות מלמדות על שינוי מגמה שהחל כבר לפני זמן רב. העם זז ימינה. המפלגות הלאומיות זכו לרוב מובהק, בעוד מפלגות השמאל הישראלי המסורתי – העבודה ומרצ כמעט ונמחקו כליל. הגידול המרשים בכוחו של המחנה הלאומי שומט את הקרקע גם מפני מי שסבור כי בהתמודדות האישית בין ציפי לבני לבין בנימין נתניהו קדימה גברה במנדט אחד על פני הליכוד. אסור על מי שירכיב את הממשלה הבאה להתעלם מרצון הבוחר. העם מאס במדיניות שהונהגה עד כה, של הנסיגות, של הקפאת ההתיישבות, של ההתפרקות מרצון מהנכסים האסטרטגיים והחשובים ביותר של מדינת ישראל. העם בחר בדרך שונה. החליף דיסקט. רצון הבוחר הוא שינוי. במקום הנהגה שמקדמת יוזמות שלום הזויות, העם בחר בהנהגה אחראית שתדע לשמור על האינטרסים הישראליים, במקום ממשל עוין להתיישבות, העם בחר בממשל שיסייע לצמיחת ההתיישבות, שיפתח את האזור ויביא לפריחתו, לשגשוגו ולהפוך אותו לחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. במקום שלטון שמונע תקציבים ממוסדות החינוך הדתיים-לאומיים, מקצץ בבנות השירות, ונאבק בכל יוזמה ציונית חינוכית, העם בחר בשלטון שיחזיר את ערכי הציונות למערכת החינוך.

הפרשנים הפוליטיים בונים ומפרקים קואליציות, עוסקים באפשרויות הקמת הממשלה הבאה. אחת האפשרויות העומד על הפרק היא ממשלת אחדות שבה יהיו שותפות הליכוד קדימה והעבודה.

אין ספק, אחדות היא חשובה. "ויחן שם ישראל" – כאיש אחד בלב אחד. אך זאת כאשר במסגרת האחדות פועלים באמת ובתמים ביחד למען כל חלקי העם. לרווחתו, לקידום ולפיתרון הנושאים הבוערים של הפרק: המצב הביטחוני, הכלכלה, האבטלה, מצב החינוך ועוד. אבל לא כאשר האחדות הזו מביאה להמשך התעמרות במתיישבים, להמשך החנק וההקפאה על ההתיישבות, ולעקירת יישובים ונקודות היאחזות. כל ממשלת אחדות אם תוקם צריכה להיות מושתת קודם כל על רצונו האמיתי של העם, ועל חלקן של המפלגות התומכות בארץ ישראל ובהתיישבות בה.

לשם כך יש צורך גם בעמדה אחידה בקרב המחנה הלאומי. גם מפלגות שלבסוף רצו לבחירות בשני ראשים, צריכות לאחד כיום כוחות ולהתאחד מחדש. גם אם יש ניואנסים וחילוקי דעות על ההשקפה או על הדרך, בסופו של דבר לכולם אותה המטרה – חיזוק מחנה אוהבי ארץ ישראל, סיוע למגורשי גוש קטיף, חיזוק מוסדות החינוך, חיזוק ההתיישבות, וחיזוק מפעלי החסד הרבים, ארגוני הפצת תורה, והטמעת והקניית ערכים בציבור הישראלי. כעת, לאחר הבחירות, כאשר ניצבת לה תקופה חדשה, של אתגרים ושל עשייה, זה הזמן לשלב כוחות וללכת יד ביד להתמודד עם המטרות ולהשיג את היעדים שאותם אנו מציבים לעצמנו.

ומילה נוספת בשולי הדברים, בשבועות האחרונים דיברנו במדור זה על הצורך בלקחת את גורלנו בידינו, בקביעת השלטון הבא של מדינת ישראל, ולשם כך להביא לאחוזי הצבעה גבוהים ככל האפשר ביישובי יש"ע. במקביל התנהל גם קמפיין חוצות שקרא לכל תושב בהתיישבות להצביע ולפעול בקרב המעגלים הקרובים אליו – משפחה וחברים, על מנת שגם הם יממשו את זכותם הדמוקרטית. "לא הצבעת – הצבעת לשמאל" – קבעו השלטים. לשמחתנו הפעילות נשאה פרי. קשה אולי לשקלל בוודאות כמה מנדטים נוספו למחנה הלאומי בעקבות ההצבעה ביש"ע, אבל ניתן להצביע על גידול משמעותי באחוזי ההצבעה ביהודה ושומרון, ביישובי רמת הגולן ובקרב המגורשים. בבחירות 2006 עמד אחוז ההצבעה במקומות אלו על 68% ואילו בבחירות האחרונות טיפס אחוז ההצבעה ל 74% מקרב בעלי זכות הבחירה. לשם השוואה אחוז ההצבעה הארצי עמד בבחירות 2009 על 63% בלבד.

ההשתתפות הגדולה של מתיישבי יש"ע בהליך הדמוקרטי תרמו לא מעט לחיזוק המחנה הלאומי הנאמן למפעל ההתיישבות ולניצחונו בבחירות האחרונות ברוב משמעותי.

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד