הצלחה לקמפיין מועצת יש"ע, מנהלת ההסברה, ועמותות התיירות במועצות ביו"ש:רבבות ישראלים גדשו את האתרים והאירועים ביהודה ושומרון בחג הסוכות
שנים רבות לא נרשמה תנועה ערה כזו של ישראלים מכל קצות הארץ המטיילים באתרי יש"ע. מסע ההסברה התיירותי שהתקיים תחת הכותרת – יהודה ושומרון - חוויה עם שורשים, סחף אחריו ישראלים רבים שהגיעו לאתר סוסיא בדרום הר חברון, לשמחת בית השואבה במערת המכפלה בחברון, לפסטיבל הנחל בואדי קלט ולאירועי שילה בבנימין, לשלל האטרקציות בגוש עציון ולאירוע 'פסטיבל שומרון העתיקה מתעוררת לחיים' בסבטיה הקדומה ולמגוון האירועים הרחב בשומרון.
האירועים לוו בקמפיין פרסומי ענק ובו פרסום עצמאי ופרסום משותף של ארבע המועצות האזוריות ביש"ע יחד עם מנהלת ההסברה "הסיפור של כל יהודי" של מועצת יש"ע.
הוא כלל חוברת טיולים ומסלולים מהודרת עם כל ההצעות והאירועים השונים בכל רחבי יהודה ושומרון, באנרים באתרי האינטרנט המובילים, וכן תשדירי רדיו ופרסומות בעיתונות הכתובה בהיקף נרחב. במקביל הוקם מרכז מידע במועצת יש"ע שאויש במהלך כל ימי הקמפיין, אשר נתן מענה למבול הפניות של מבקרים ומטיילים לפני ובמהלך החג, וכן סוכות מידע בצירים הראשיים המובילים למרחבי יהודה ושומרון.
המארגנים מדווחים על שינוי בהרכב המבקרים - לא רק מתיישבים מיש"ע אלא גם ישראלים רבים מישראל הקטנה ובהם רבים שאינם חובשי כיפה.
בין המבקרים בסוסיא בדרום הר חברון: המשנה לראש הממשלה.
אלפי מבקרים גדשו את העיר הקדומה בסוסיא, ואת מרחבי הר חברון וחבל יתיר. בין המבקרים היה גם המשנה לראש הממשלה, השר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום. שלום הקדיש יום תמים מחול המועד לביקור באתר סוסיא ובמערת המכפלה. בביקור בסוסיא ביקש ראש מועצת הר חברון, צביקי בר חי מהשר סיוע בשדרוג האתר ובשיקום הפסיפס המצוי בו שהוא אחד משכבות הפסיפס הגדולות הקיימות בארץ.
השר הודיע כי משרדו יסייע בשיקום הפסיפס ושדרוג האתר לטובת הישראלים הרבים המבקרים בו בכל השנה ובמיוחד בימות החגים.
בעצרת האלפים במערת המכפלה התייחס השר שלום לאירועים שהתחוללו בהר הבית והכריז: "אנחנו שולחים מכאן מסר לכל מי שרוצה להבעיר את הר הבית. אנחנו הריבון. אירועי הר הבית צריכים להדליק נורה אדומה לכולנו. אנחנו הריבון בהר הבית ובמערת המכפלה. ממשלת ישראל צריכה לשדר שאנחנו כאן לנצח נצחים".
בנימין – אלפים בשילה הקדומה, בנחל פרת, וביקבי הבוטיק.
ב"פסטיבל על הנחל" בנחל פרת (ואדי קלט) שהופק ע"י מתנ"ס בנימין - השתתפו כ-3000 מבקרים שנהנו משלל אטרקציות ומירידה למי הנחל במשאיות ספארי מיוחדות!
באתר שילה הקדומה- נהנו כ7000 מבקרים בשני ימי פעילות מיוחדים שהופקו ע"י עובדי האתר וע"י מח' התיירות של המועצה האיזורית מטה בנימין אשר מפעילה את האתר.
באירוע בשילה הקדומה זכו המבקרים לחזור לימי קדם עם מגוון סדנאות של מלאכות קדומות, הדרכות במקום בו שכן המשכן, ושחקנים שהחיו את ימי התנ"ך.
כמו כן לראשונה, נפרס האירוע על פני כל גוש שילה והמבקרים טיילו באופניים, ברכבי ריינג'ר, בג'יפים ובמשאיות ספארי, בין השטחים היפהפיים של כרמי היין והזיתים וכן בקרו בגבעות מזרח שילה!
מלבד האירועים המאורגנים ביקרו וטיילו עוד אלפי אנשים בשאר האתרים בבנימין- במעיינות נחל פרת, ביקבי הבוטיק, בישובים ובגבעות.
שומרון – מעבר לכל הציפיות
מעל 25,000 אזרחים מכל רחבי הארץ סיירו בחול המועד סוכות ברחבי שומרון, גדשו את הישובים, אתרי ההיסטוריה, המעיינות והאטרקציות והשתתפו בפסטיבל "שומרון העתיקה מתעוררת לחיים" בעתיקות העיר שומרון – סבסטיה. מדובר בכמות מבקרים חסרת תקדים אשר עלתה על כל הציפיות.
השיא במספר המבקרים נרשם כאמור בפסטיבל בסבסטיה - שם השתתפו מעל 9,000 מבוגרים וילדים בפסטיבל ובהפנינג ביום רביעי.
המבקרים הרבים נהנו מהצגות, שחקני רחוב ודמויות תנ"כיות, מהפנינג לכל המשפחה, מעגל מתופפים, פעילויות מדליקות לילדים ודוכני מזון. בשעות אחר הצהרים התקיימה באמפיתיאטרון ההרודיאני העתיק בשומרון העתיקה מחזמר לילדים ולכל המשפחה בכיכובם של "אסי וטוביה", בו צפו אלפי אנשים. בין האלפים בלטה ח"כ ציפי חוטובלי שהגיעה עם בני משפחתה המורחבת.
בין המטיילים והחוגגים הרבים בלטו כ-3,500 חברי מרכז, ראשי סניפים ופעילי הליכוד על משפחותיהם, שהגיעו ב-63 אוטובוסים ובשיירות מכוניות שיצאו מסניפי הליכוד בכמעט כל הערים בארץ.
לסיורם של אלפי פעילי הליכוד בניצוחו של ח"כ דני דנון, יו"ר הליכוד העולמי,התלוו משלחות של פעילי ליכוד ממדינות רבות בעולם. לאחר שטיילו ברחבי השומרון והתרשמו מהעשייה הרבה מחד ומקשיי ההקפאה שעדיין לא בוטלה מאידך, השתתפו האלפים בעצרת מרכזית ברבבה, עצרת שהפכה למפגן כוח אדיר בעד ההתיישבות ונגד הקפאת הבניה.
מבצע התיירות והפסטיבל אורגנו ע"י מתנ"ס שומרון ומחלקת התיירות של המועצה וסיור פעילי הליכוד ועצרת ההזדהות אורגנו ע"י הליכוד העולמי בשיתוף היחידה האסטרטגית במועצה אזורית שומרון ובסיוע מועצת יש"ע וועד מתיישבי השומרון.
ראש המועצה האזורית שומרון
גוש עציון - 30,000 כניסות לאתרי התיירות ולפעילויות בסוכות בגוש עציון.
בגוש עציון מדווחים על כ – 30,000 כניסות של ישראלים לאתרי התיירות השונים ולפעילויות המגוונות במהלך חג הסוכות – ובראשם הפסטיבל ה- 8 לתיאטרון ומוזיקה יהודית.
שמחנו לארח עשרות אלפי מבקרים שהגיעו מחוץ לגוש וכמובן את תושבי הגוש. הפידבקים החיוביים לא אחרו לבוא. המבקרים נהנו ממגוון אפשרויות הבילוי שהתאימו לכל המשפחה!
אז מה היה לנו?
הופעות: אהוד בנאי ואתי אנקרי, יונתן רזאל עם סימפונט רעננה, ארז לב ארי, שלמה בר והברירה הטיבעית, גולן אזולאי, הופעות לילדים וגם משלנו: מקהלת גוש עציון ופרחי עציון, חמישיית מוטי רודן, מדרש נעמי, פאנל בנושא היצירה האמונית ועוד משתתפים רבים.
פסטיבלים: חגיגה של תיאטרון ומוסיקה במתנ"ס ובהכל למוסיקה, חוויה בחוות שדה בר, פסטיבל שמן הזית, עפיפוניאדה וליל תיקונים ונביעות בתקוע.
הכרת גוש עציון ברכיבה על אופניים, בסיורים רגליים, בניווט וחפש את המטמון ברכבים.
אתרי תיירות פעילים עם פעילויות מיוחדות לכבוד החג ואומנים שהתארחו באתרי התיירות ובפסטיבלים, ועוד ועוד.
חברון
בעיר האבות מסכמים את חודשי אלול ותשרי - עם ביקור של כ – 200,000 יהודים בעיר ובמערת המכפלה.
בתום תקופת החגים, ותחילת הסיכומים וישיבות הפקת הלקחים מתברר, שהשנה נשברו השיאים מכל השנים הקודמות (שגם הן היו ברוכות במבקרים): אירועי סוף תשס"ט ותחילת תש"ע סחפו לחברון כמאתיים אלף יהודים כן ירבו, וכן מספר לא מבוטל של תיירים מעמים שונים.
ההתעניינות בחברון החלה לגאות כבר בחודש אב תשס"ט, בו צויין השנה מועד מיוחד – אירועי שנת ה-80 לפרעות תרפ"ט, באזכרה מסורתית אירוע זיכרון ממלכתי, וכן כנס עיוני – מחקרי בנושא "הנצחון על הטרור הערבי ותומכיו". התעניינות זו בלטה שוב בהגעת המונים במהלך ימי הסליחות בחודש אלול וכן בעשרת ימי תשובה שגם בהם הגיעו מדי לילה אלפים למערת המכפלה ולביקור בעיר האבות. כמות דומה של מתפללים הגיעה למערה גם בימים הנוראים, ראש השנה ויום הכיפורים, בהם התקיימו מניינים בכל אולמות המערה בכל שעות היממה; קול תקיעות השופר נישא באולמות המערה והותיר רושם עז בכל העולמות. ביום הכיפורים אף בלטה תופעה מיוחדת שלא זכורה מהשנים הקודמות – עשרות אוהלים הוקמו בשדה המערה, על משטחי הדשא הנרחבים, ובהם שהו מאות יהודים שחפצו לשהות סמוך לקברי אבות לאורך כל שעות היום הקדוש.
שיא האירועים נרשם בימי חול המועד סוכות. פעילי חברון כבר רגילים להיערכות מוגברת בימי חול המועד, אך איש אינו זוכר נהירה כבימי חוה"מ סוכות תש"ע. מוקד האירועים היה ביום שני, יום האירוע המרכזי, בו עלו לחברון למעלה משלשים אלף יהודים. על הבמה המרכזית ליד מערת המכפלה הופיעו מיטב אמני הזמר החסידי –
חווית הסיום של חג הסוכות היתה בשמחת תורה, בה נערכו הקפות שמחות ומרוממות במערת המכפלה הן בערב החג והן ביומו. כמידי שנה, הגיעו עשרות חסידי חב"ד ומשפחותיהם לשמוח בחג זה בחברון, והוסיפו נופך חסידי ושמחה מיוחדת. בשעות הצהריים יצאה לרחובות חברון ההקפה המסורתית של שמחת תורה, בהשתתפות מאות חוגגים ותלמידי ישיבות "שבי חברון" ו"ניר", שרקדו ממערת המכפלה עד ציון הרבנית "מנוחה רחל". במוצאי שמחת תורה שוב נהרו אלפי יהודים מרחבי הארץ ומקהילות חב"ד להקפות השניות במערת המכפלה לצלילי תזמורתו של הזמר החסידי מנדי ג'רופי.