יו"ר הכנסת רובי ריבלין בביקור במוזיאון גוש קטיף: "ההתנתקות - אחד הפרקים הנוראיים בתולדות עמנו"
במלאת ארבע שנים לנסיגה מחבל קטיף ומצפון שומרון הציג בתחילת השבוע מוזיאון גוש קטיף בירושלים את "מנורת נצרים" - המנורה שעמדה על גג בית הכנסת ביישוב נצרים, והובלה ע"י העקורים לירושלים. המנורה שוקמה, ונחנכה במעמד מרגש בסיור ממלכתי על ידי יו"ר הכנסת, מר ראובן ריבלין.
במהלך ביקורו סייר ריבלין במוזיאון, וקיבל סקירה מפי העקורים על פעילות התיעוד והזיכרון לסיפורו של גוש קטיף. במסגרת פעילות זו מציג מוזיאון גוש קטיף לציבור מעל 50 כותרים העוסקים בסיפור של גוש קטיף.
בסיום הסיור הסיר ריבלין את הלוט מעל מנורת נצרים, וביקש להקריא קטע מתוך ספרו החדש של עו"ד גלעד קורינאלדי, "משפט נעילה", המתעד את המאבק להצלת בתי הכנסת בגוש קטיף, וציטט את תיעוד הישיבה בכנסת מה-31 באוגוסט 2005, העוסקת ב"פגיעה בבתי הכנסת והפגיעה בקהילות היהודיות".
מוזיאון גוש קטיף מציין בימים אלה שנה להיווסדו, ברחוב שערי צדק בירושלים. המוזיאון מציג את סיפור ההתיישבות היהודית בחבל עזה וסיפור עקירתה. את המוזיאון מפעיל נוער גוש קטיף, ובמהלך שנת פעילותו ביקרו בו למעלה מ-30,000 איש מהארץ ומהעולם.
ריבלין סיים את ביקורו כשהוא נרגש ונסער בדבריו לכלי התקשורת, וקרא לממשלת ישראל ולכנסת לפעול מייד לשיקום המגורשים, המבקשים לשוב ולהיאחז בארץ ישראל: "ביצוע החלטה דמוקרטית הפך לגירוש יהודים. אני מדבר על גירוש יהודים עכשיו. זו היתה החלטה נוראה ואיומה, ועלינו ללמוד את הלקח. אני לא רוצה לצטט, אך אני יכול לספר כי אדריכלי ההתנתקות נשבעו לי שלא יהיה גירוש נוסף! אני רוצה להאמין שלא יהיה גירוש נוסף, אך זו אמונה, ולא תמיד אמונות מתגשמות. צריך לעמוד על המשמר". ריבלין, אמר עוד לכלי התקשורת כי אף שההתנתקות נעשתה על פי החלטה דמוקרטית, "מדובר באחד הפרקים הנוראים של עמנו בדור הזה. היום אנשים חושבים: "על מה ולמה?". אנחנו צריכים להפיק לקחים ואין תירוץ לכך שלמגורשים אין בית". ריבלין הוסיף כי עלינו להיאחז באמונתנו שארץ-ישראל כולה שלנו, וכי הגירוש מגוש קטיף לא הביא שום יתרון. בסיום ביקורו חתם ריבלין בספר המבקרים של מוזיאון גוש קטיף.