תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

הפשרה בניה במשכיות

הגדל

בעקבות פעילות מועצת יש"ע: משרד הביטחון אישר הפשרת בנייה ביישוב משכיות

שנה וחצי אחרי שתוכניות הבנייה הופסקו בשל לחץ אמריקאי, אושר לבנות ביישוב שבצפון בקעת הירדן 22 בתים חדשים.

היישוב משכיות החל כמו יישובים רבים אחרים, בתור היאחזות נח"ל. אולם שלא כמו במקומות אחרים ההיאחזות הזו כמעט ונעזבה עד בואן של משפחות חלוציות והקמתה של מכינה קדם-צבאית במקום. לאחר גירוש גוש קטיף החליטו תושבי שירת הים להקים את בתיהם במשכיות.

ישראל תכננה לבנות בישוב 180 בתים חדשים לצורך יישוב מפוני גוש קטיף, ובחודש דצמבר 2006, אף נתן שר הביטחון, עמיר פרץ, את האישור הסופים להרחבת היישוב בכ-30 בתים צמודי קרקע חדשים. ההחלטה קוממה את מחלקת המדינה האמריקנית, ואת האיחוד האירופי, אשר מיהרו לפרסם הודעות המבקרות את ההחלטה, וממשלת ישראל התקפלה בפני הלחץ וביטלה את התכנית.

בעקבות פעילות ענפה במועצת יש"ע יחד עם 'אמנה' והמועצה האזורית בקעת הירדן בתקופה האחרונה, הגיעו ראשי  ההתיישבות להסכמות עם משרד הביטחון על המשך הבנייה ופיתוח היישוב לטובת מגורשי גוש-קטיף. ראש המועצה האזורית בקעת הירדן, דובי גל, ברך על התכנית להרחיב את היישוב ואמר כי למשכיות משמעות אסטרטגית חשובה באזור. לדבריו, כבר למעלה מעשרים שנה לא חודשה הבנייה באזור.

יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, אמר כי  "זו הצלחה של עם ישראל כולו. זה חשוב מאוד מעבר למספר הדירות שאושרו להתיישבות. זה מקום שהיה צריך להיות מיושב לפני זמן רב. זה מקום שבו אמורים היו מגורשי שירת הים להתגורר. לכן אנחנו רואים בברכה רבה את ההחלטה".

יו"ר מועצת יש"ע הוסיף כי הוא מקווה שבניגוד לפעם הקודמת, החלטתו של שר הביטחון הנוכחי תצא לפועל באין מפריע, והביע תקווה כי מתן האישור יתרחב עד למאה ושמונים יחידות הדיור שאושרו למקום בעבר.
"ידוע לכולנו שעשינו כמה צעדים שהוגדרו כבוני אמון. ספגנו עליהם לא מעט ביקורת, לטעמי לא מוצדקת לחלוטין. אני מקווה שכעת רואים את הצעדים בוני האמון שהממשלה עושה כלפינו. אני רואה בפרשה של משכיות רווח התיישבותי ורווח מדיני. כשאיש השמאל הקיצוני יריב הופנהיימר מגדיר את זה התנחלות חדשה יש לכך ערך מיוחד" – אמר דיין השבוע בראיון לערוץ 7.

 

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד