תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

סוגיית חאן אל אחמר ופתרון אבו דיס

1/06/2022
הגדל

בשבוע שעבר ערכנו סיור מקצועי יחד עם צוות פורום עוטף ירושלים באזור אבו דיס במזרח ירושלים. מדינת ישראל הכשירה במקום מגרשי בנייה עבור הבדואים שפלשו לאדמות הישוב כפר אדומים באתר חאן אל אחמר. עלות הכשרת המגרשים היא כ 70 מיליון ₪ והם מצויים על אדמות מדינה בשכונת "ג'האלין מערב" השייכת לאותו השבט מחאן אל אחמר. תשתיות המים והחשמל  במגרשים אלו כבר מוכנות ומאפשרות למשפחות לעבור לגור ברווחה וללא עלות.

לאחר שבג"צ אישר את פינוי הבדואים הפולשים, זו תהייה טעות מסוכנת לא להעביר אותם למגרשים באבו דיס ולהשאיר אותם בתוך שטח הישוב כפר אדומים. אם יוחלט להשאיר אותם באזור, זה יעודד השתלטות ערבית נוספת על שטחי סי, ויהווה סכנה אסטרטגית חמורה לכביש מספר 1 בישראל בין ירושלים לים המלח.

במהלך הסיור ערכנו דיון עם נציגי פורום עוטף ירושלים על הפעולות להמשך כדי לקדם את הפתרון באבו-דיס שמדינת ישראל כבר השקיעה בו תקציב גדול, ולפעול להגברת האכיפה הנדרשת כלפי השתלטות בלתי חוקית נוספת באזור יישובי עוטף ירושלים. 

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד