תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

תל קטיפא

חודשיים ספורים לפני חתימת הסכמי אוסלו, עלתה קבוצת צעירים וצעירות לנקודת ישוב חדשה בסמוך לחוף הים. הישוב שנתקל בבעיות של הקמה ואישורים מצד השלטונות עלה אט אט על דרך המלך בזכות נחישותם של המתיישבים, אט-עט נסללו דרכי גישה, הונחו קווי חשמל ומים, נוסד בית כנסת והוקמו חממות המעובדות על ידי חלק מהתושבים.


תאריך עליה לקרקע :תשנ"ב, מאי 1992

תאריך הגירוש: 17.8.05

מספר תושבים: 24 משפחות
 
מיקום קודם: סמוך לרצועת החוף של גוש קטיף, סמוך לאזור התיירות.

מיקום נוכחי: אבן שמואל
 
אופי הקהילה: קהילה משותפת גיוון של אנשים.

מאפיינים ייחודיים: נקראת תל-קטיפא - על שם תל ארכיאולוגי מהתקופה הכנענית-מצרית הסמוך לו. מיקומו הגיאוגרפי של הישוב הבטיח הישארותה של יחידת שטח גדולה בתחומי הגוש - רצועת חוף בת ארבעה ק"מ.

קצת היסטוריה: חודשיים ספורים לפני חתימת הסכמי אוסלו, עלתה קבוצת צעירים וצעירות לנקודת ישוב חדשה בסמוך לחוף הים. הישוב שנתקל בבעיות של הקמה ואישורים מצד השלטונות עלה אט אט על דרך המלך בזכות נחישותם של המתיישבים, אט-עט נסללו דרכי גישה, הונחו קווי חשמל ומים, נוסד בית כנסת והוקמו חממות המעובדות על ידי חלק מהתושבים. עד לאחרונה מנה הישוב 4 משפחות ומספר רווקים. בחנוכה תש"ס (2000) עלתה קבוצה נוספת של משפחות (רובן מתושבי הגוש) למקום.
 
הגירוש: בצהריים השלימו כוחות הביטחון את פינוי היישוב תל קטיפא, לאחר שהתושבים הועלו על אוטובוסים. חלק מהתושבים רצו שהכוחות יסחבו אותם אל האוטובוסים. רב היישוב, הרב קודם לכן פונה בכוח בית הכנסת, בו שהו אנשים נוספים.החיילים והשוטרים הוציאו את המתבצרים בכוח.
קודם לכן הושג סיכום בין התושבים לצה"ל, במסגרתו אפשרו לתושבים להיפרד מהמקום. התושבים התפללו ברחבה שלפני בית הכנסת ביישוב, נשאו את ספר התורה והתפזרו לבתים.

היום: לאחר הגרוש - מתוך 24 משפחות שהתגוררו ביישוב 17 גרות היום באתר קרוואנים באבן-שמואל, שם פתחו גן ומעון עצמאי לילדיהן בתנאים לא קלים. ילדי בית הספר נוסעים מדי יום לעיר האמונה. מחצית מהתושבים מובטלים. "מי שעזב עשה זאת בגלל תעסוקה", אנחנו מיועדים להגיע לאזור לכיש, אבל עדיין לא ברור אם יהיה שם מקום בשבילנו".

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד