תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

שירת הים

הישוב שכן על החוף היפה והכחול ביותר, מערבית לנווה דקלים.


תאריך עליה לקרקע:  בט"ו בשבט תשס"א (2001)

תאריך הגירוש -18 באוגוסט 2005

מספר תושבים: 16 משפחות 63 תושבים
 
מיקום קודם: על רצועת החוף בדרום גוש קטיף, סמוך למואסי

מיקום נוכחי: משכיות, בקעת הירדן 
 
אופי הקהילה: צעירה, דתי
 
מאפיינים ייחודיים: הישוב שכן על החוף היפה והכחול ביותר, מערבית לנווה דקלים.

קצת היסטוריה: היישוב נבנה על תשתית של עשרה בתי נופש שנבנו בסמוך לרצועת החוף ושמשו קצינים מצריים לפני מלחמת ששת הימים. בתום המלחמה הועברה הבעלות על מבנים אלו למנהל האזרחי, בעקבות הפיגוע נגד אוטובוס ילדים ב-20 בנובמבר 2000, שבו נהרגו שניים מתושבי כפר דרום וילדים ואנשים רבים נפצעו, ניתן אור ירוק מהממשלה ליישב את "חוף עשרת הבתים", ולהקים את היישוב "שירת הים".

 הגירוש: לקראת מועד ביצוע הגירוש הוקמו לאורך החוף ליד שירת הים עשרות סוכות שקלטו לתוכן עשרות רבות של אזרחים שהגיעו לחזק את התושבים. חלקם הגדול הסתננו לגוש קטיף דרך מחסומי הצבא והמשטרה. ביום הפינוי עצמו התבצרו התושבים בבתיהם, והנוער שבא לחזק התיישב על גגות הבתים ואף ניגן, כוח של מאות שוטרי מג"ב עם ציוד לחיתוך גדרות, ועמם דחפור צבאי, נכנסו אל שירת הים ועברו בית בית כשהם מפנים בכוח את התושבים תוך כדי בכי צעקות ותפילות של התושבים.
 
היום
 לאחר הגרוש - 12 משפחות משירת-הים מתגוררות כרגע בצימרים בכפר הנופש ברוש-הבקעה שבבקעת הירדן. הן ממתינות לאישורים שאמורים להתקבל תוך חודשים ספורים, ויאפשרו להן מעבר ליישוב קבע במשכיות שבבקעת הירדן. עד כה כלל מסלולן של המשפחות לילה אחד במלון בבאר-שבע, שבועיים בקדומים, וחודשיים וחצי באלון-שבות. כל התושבים שעבדו בגוש קטיף עדיין מחוסרי עבודה.

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד