תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

מורג

ראשיתו במאחז נח"ל שהוקם בג' כסלו תשל"ג,(9/1972) הישוב אוזרח בשנת תשמ"ד (1983).


תאריך עליה לקרקע: 1972-1983

תאריך הגירוש: 17.8.05

מספר תושבים: 30 משפחות 
 
מיקום קודם: הישוב הדרומי ביותר בגוש קטיף

מיקום נוכחי: טנא עומרים שבדרום הר חברון, ניצן, יד בנימין.
 
אופי הקהילה: מושב עובדים חקלאי דתי השייך לאגוד המושבים של הפועל המזרחי.

מאפיינים ייחודיים: במהלך השנה האחרונה סבל הישוב מהתקפות ירי מטענים בצירים, מרגמות... למרות כל הקשיים הוסיף המושב להתפתח: 7 משפחות חדשות נקלטו, שכונה חדשה נחנכה ובנין מרכזי נבנה עבור בית הכנסת.

תעסוקת התושבים: המשפחות התפרנסו ברובן מחקלאות. בחממות הישוב גידלו החקלאים עגבניות, ירקות ללא תולעים, תבלינים ועוד. שאר המשפחות עסקו במקצועות חופשיים.

קצת היסטוריה: ראשיתו במאחז נח"ל שהוקם בג' כסלו תשל"ג,(9/1972) הישוב אוזרח בשנת תשמ"ד (1983).

תהליך הגירוש:
תושבי מורג שפונו בין הישובים הראשונים, התושבים יצאו לעבר הכוחות וצעקו "תתביישו לכם, נזכור לכם את זה תמיד". ילדי היישוב, נמצאו בקומות העליונות של בתי המגורים, וצעקו לעבר הכוחות "יהודי לא מגרש יהודי", החיילים והשוטרים הרבים עמדו מחוץ לבתים המיועדים לפינוי, חלקם דמעו וחלקם התעמתו עם התושבים.  תושבים רבים התבצרו על גגות הבתים ובקומות העליונות של הבתים, חלק בגני הילדים עם הילדים עצמם, צעירים במקום חסמו את הגישה לישוב, לבסוף קראו התושבים תהילים קרעו את בגדיהם ויצאו מהישוב תשושים מבכי כשבידם תיקים ומזוודות ופניהם אל הלא נודע.

היום: לאחר הגרוש - 12 משפחות, שהן כשליש מתושבי מורג, מתגוררות ביישוב טנא-עומרים שבדרום הר חברון. במקום נפתח גן ילדים נוסף, וילדי בית הספר משתלבים במוסדות חינוך באזור. שאר המשפחות ממורג פזורות בניצן וביד-בנימין. חקלאי מורג גרים רובם בניצן, ואיש מהם לא מצא מקור פרנסה חדש.

יצירת קשר
עבור לתוכן העמוד